Obsah seriálu Neskutečná Anna (Inventing Anna)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku.

Obsazení seriálu Neskutečná Anna (Inventing Anna)

Herci Postavy
Anna Chlumsky Vivian Kentová
Julia Garner Anna „Delvey“ Sorokinová
Arian Moayed Todd Spodek
Katie Lowes Rachel Williamsová
Alexis Floyd Neff Davisová
Anders Holm Jack
Anna Deavere Smith Maud
Jeff Perry Lou
Terry Kinney Barry
Laverne Cox Kacy Duke

Julia Garner - Anna Sorokin

Americká herečka známá díky roli v seriálu "Ozark" společnosti Netflix a ve filmu "Martha Marcy May Marlene". Narodila se 1. února 1994 v New Yorku a vyrůstala v židovské rodině.

Garnerová začala svou hereckou kariéru v roce 2012 a objevila se v malých rolích v několika televizních pořadech a filmech. Pozornost diváků upoutala svým výkonem ve filmu "Martha Marcy May Marlene", který byl uveden v roce 2011. Role Ruth Langmorové v seriálu společnosti Netflix "Ozark" jí přinesla uznání a ocenění kritiků.

Za svůj výkon v tomto seriálu získala nominaci na cenu Primetime Emmy za vynikající herečku ve vedlejší roli v dramatickém seriálu. V roli Anny Delveyové v minisérii společnosti Netflix "Inventing Anna" ztvárnila Julia Garnerová titulní postavu Anny Sorokinové, podvodnice ruského původu, která se vydávala za bohatou německou dědičku a podvodně pronikala do elitních společenských kruhů New Yorku.

Anna Chlumsky - Vivien Kent

Americká herečka. Narodila se 3. prosince 1980 v Chicagu ve státě Illinois. Nejvíce se proslavila rolí Vady Sultenfussové ve filmu "My Girl" z roku 1991 a jeho pokračování "My Girl 2" z roku 1994.

Chlumská začala svou hereckou kariéru v 11 letech a její výkon ve filmu "My Girl" byl dobře přijat diváky i kritikou. Po úspěchu filmu "My Girl" Chlumská pokračovala v hraní v různých filmových, televizních a divadelních produkcích. Objevila se v řadě nezávislých filmů a měla také vedlejší role v řadě televizních pořadů a filmů. Koncem 90. let si dala od herectví pauzu, aby mohla studovat vysokou školu, ale počátkem roku 2000 se do herecké branže vrátila. V posledních letech získala Chlumská uznání kritiky za svou práci v seriálu HBO "Veep", kde hrála postavu Amy Brookheimerové.

Objevila se také v řadě dalších televizních pořadů a filmů, například v seriálech "The Good Wife" a "Halt and Catch Fire". Kromě herectví je Chlumská také uznávanou spisovatelkou. Napsala knihu o svých zkušenostech mladé herečky a také přispívá články do různých publikací. V současné době žije v New Yorku se svým manželem a dcerou.

Neskutečná Anna (Inventing Anna) - podrobné informace o seriálu

"Neskutečná Anna" je původní seriál společnosti Netflix, který vypráví příběh Anny Sorokinové, podvodnice ruského původu, která se v New Yorku vydávala za bohatou společenskou smetánku, aby se podvodem dostala do exkluzivních společenských kruhů a nakonec připravila několik lidí a firem o miliony dolarů.

Seriál je založen na skutečném skandálu a zkoumá motivaci Sorokinové, její činy a následky jejího podvodu. V seriálu hraje hlavní roli Sorokinové herečka Anna Chlumsky a produkuje ho Shonda Rhimes. Jedná se o černou komedii, která poskytuje pohled do světa vyšší společnosti a na to, kam až jsou někteří lidé schopni zajít, aby zapadli a byli přijati.

Anna Delveyová, známá také jako Anna Sorokinová, je bývalá společenská smetánka a podvodnice ruského původu, která se proslavila podvody a vydáváním se za bohatou německou dědičku v New Yorku. Narodila se v roce 1991 v Rusku a v 17 letech se přestěhovala do Německa.

V roce 2013 se Sorokinová přestěhovala do New Yorku a začala se vydávat za bohatou německou dědičku Annu Delveyovou a tvrdila, že má svěřenský fond v hodnotě desítek milionů eur. Rychle se dostala mezi městskou společenskou smetánku, ubytovávala se v drahých hotelech, večeřela v luxusních restauracích a navštěvovala exkluzivní akce. Pomocí falešných dokladů, falešných slibů a přesvědčivých lží vylákala od přátel, majitelů hotelů a finančních institucí tisíce dolarů.

V roce 2018 byla Sorokinová zatčena a obviněna z několikanásobné krádeže a krádeže služeb. V dubnu 2019 byla shledána vinnou z několika obvinění a odsouzena ke čtyřem až dvanácti letům vězení. Příběh Anny Delvey a jejího podvodného plánu se stal předmětem novinových článků, seriálu společnosti Netflix a připravované knihy.

Jessica Pressler: Americká novinářka (v seriálu Neskutečná Anna vystupující pod jménem Vivan Kent)  je známá především svými investigativními reportážemi o kriminalitě a justici.

Presslerová vystudovala angličtinu na Pensylvánské univerzitě. Po ukončení studií pracovala jako redaktorka v několika publikacích včetně časopisu New York, kde se věnovala tématům, jako je kriminalita, kultura a politika. V roce 2015 Presslerová napsala pro časopis New York článek, který se stal virálním a získal si pozornost celé země. Článek s názvem "Hustler" pojednával o Anně Sorokinové, ruské podvodnici, která se v New Yorku vydávala za bohatou německou dědičku a podvodem se dostala do vyšší společnosti.

Z článku byl později natočen seriál "Inventing Anna" společnosti Netflix. Presslerová psala také pro The New York Times, GQ a The Cut. Je držitelkou několika ocenění, včetně ceny Jesse H. Neal National Business Journalism Award za reportáže o hedgeových fondech.

O skutečné Anně Sorokinové

Článek "Jak Anna Delveyová podvedla newyorské straníky" podrobně popisuje podvodné plány Anny Sorokinové, která vystupovala pod jménem Anna Delveyová, ženy ruského původu, která přijela do New Yorku v roce 2013 s cílem stát se prominentní členkou elitních společenských kruhů města.

Článek popisuje, jak se Sorokinové podařilo oklamat bohaté jednotlivce, podniky a dokonce i hotely, aby uvěřili, že má jmění ve výši 60 milionů dolarů, o němž tvrdila, že pochází z ropného podnikání jejího otce v Rusku. Díky tomuto vymyšlenému bohatství získala Sorokinová přístup na exkluzivní večírky, do soukromých klubů a špičkových restaurací a stala se stálicí městské společenské scény, kde se potýkala s Kardashianovými a dalšími bohatými celebritami.

Jak však článek podrobně popisuje, Sorokinová svůj extravagantní životní styl financovala výhradně podvodnými prostředky a nakonec připravila jednotlivce i firmy o statisíce dolarů, včetně půjčky 100 000 dolarů od přítele, účtu za 62 000 dolarů z luxusního hotelu a více než 30 000 dolarů za nezaplacené účty v různých luxusních restauracích. Nakonec byly Sorokinovy podvodné plány odhaleny a ona byla zatčena a obviněna z několikanásobné krádeže a krádeže služeb. Následně byla shledána vinnou a odsouzena ke čtyřem až dvanácti letům odnětí svobody, kde je dodnes.

Článek poskytuje fascinující pohled do světa newyorské společenské smetánky a na to, kam až jsou někteří jedinci schopni zajít, aby se do ní dostali. Upozorňuje také na potenciální nebezpečí důvěry v osoby založené pouze na jejich domnělém bohatství a společenském postavení.

Viděli jste seriál Neskutečná Anna? Podělte se o své dojmy v diskuzi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu Neskutečná Anna Netflix

Fotogalerie
15 fotografií