Před necelými dvaceti lety oběhlo internetem video, jak zamilovaný Tom Cruise (60)  září štěstím a v naprosté euforii skáče po gauči u legendární moderátorky Oprah v jejím pořadu. A proč? Protože prý byl tak moc zamilovaný do své mladičké přítelkyně Katie Holmes (44), že své štěstí nemohl udržet na uzdě! Ale láska brzy dostala trhliny, když jeho manželka nechtěla stejně vášnivě vyznávat scientologii jako on.

Základem víry scientologické církve jsou myšlenky založené na víře v intergalaktického krutovládce Xemu, který dovezl první lidi na zemi a ty se jako duše karmicky převtělují a jen okupují naše tělesné schránky. Ačkoliv se jedná o uznanou církev, často mnozí kritici mají k jejím praktikám připomínky kvůli tomu, že často členy nutí opustit svou nevěřící rodinu, berou od svých klientů astronomicky vysoké poplatky a vyžadují naprostou nekritickou oddanost.

Říkáte si, že vám to na fešáka Toma Cruise nesedí? Opak je pravdou. Scientologie nehrála v zániku jeho vztahu roli poprvé. Jeho bývalá manželka Nicole Kidman nepatřila mezi věřící, což vedlo k velmi náhlému a nečekanému ukončení jejich vztahu v roce 2001. Šuškalo se, že Tom novinku o rozchodu nedokázal sdělit Nicol ani osobně, ale pouze předal vzkaz.

Z jejich manželství vzešly dvě adoptované děti - Isabella (21) a Connor (28), které byly odmalička ve scientologii vychovávány, zůstaly ve sdílené péči a pod vlivem Cruise údajně odmítaly samy od sebe svou maminku vidět, protože byla nevěřící. Samotná Nicole, i přes snahu se se svými dětmi setkat, se dodnes s nimi roky neviděla.

Karty se ale v případě Suri obrátily díky tomu, že Katie získala Suri do výhradní péče v roce 2012 spolu s velkorysým vyrovnáním, podle kterého šedesátiletý Tom platí na péči o dceru údajně necelých 9 milionů korun ročně. Holčička vyrůstala u maminky, a nebyla tak zatížená vlivem scientologie.

Suri a Katie se na několik let ztratily z obzoru, protože si znovu vybudovaly život v New Yorku, 2400 kilometrů od Toma v Los Angeles.

A herec s nimi v kontaktu není. Bývalí scientologové tvrdí, že má nařízeno vyhýbat se Katie a Suri jako nevěřícím. Vysoce postavená bývalá členka církve Samantha Domingo, snacha operního pěvce Placida, v roce 2019 řekla: „Nemůžete být antiscientolog, pokud jste součástí Tomovy rodiny, budete odpojeni - podívejte se na jeho dceru Suri." 

Dodala, že církev, která věří, že lidstvo pochází z mimozemské rasy bohů, vnímá Suri „jako duchovní bytost v těle Tomovy dcery". Suri je už naštěstí sedmnáct let a její otec se svým kontroverzním vyznáním nemá na její život žádný vliv. Dívka plánuje v nejbližších dnech jít na vysokou školu a věnovat se návrhářské činnosti.

Video
Video se připravuje ...

Ten chlap je magor! Tom Cruise skáče z útesu CinemArt, idh

Fotogalerie
58 fotografií