Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka (32) dostala podmínku za hození s novorozencem: Chlapeček měl podlitiny a zlomeniny!

Obžalovaní rodiče u soudu z října loňského roku, kdy proces s nimi začal. Dalšího jednání včetně vyhlášení rozsudku se nechtěli účastnit.
Obžalovaní rodiče u soudu z října loňského roku, kdy proces s nimi začal. Dalšího jednání včetně vyhlášení rozsudku se nechtěli účastnit.  (Autor: Blesk: Jitka Pecharová)
Autor: jp - 
28. března 2023
15:10

Podlitiny, zlomeniny třech žeber a klíční kosti utrpěl v prvních dvou měsících svého života hoch ze Svitavska. Obžaloba ze zranění obvinila matku (32) a otce (30). Soud v úterý potrestal jen ženu. Vyvázla s tříletou podmínkou.

Rodiče čelili nařčení, že synovi způsobili zranění údery a stisky obličeje a hrudníku. Matku žaloba také vinila i z toho, že jej v hádce hodila choti a ten ho chytil těsně před dopadem na zem.

Oba ale násilí odmítli. „Stalo se, že jsem ho ve spánku někdy přilehl, on byl pode mnou a lapal po dechu,“ řekl s tím, že zlomeniny zřejmě vznikly, když ho oživoval.

Soudu se týrání nepodařilo prokázat. Muže proto zprostil žaloby a matce dítěte, které je teď v péči prarodičů, uložil podmínku jen za hození se synem.

Video  Barbora Škrlová: Jakou roli hrála v Kuřimské kauze zůstane navždy asi záhadou  - Videohub
Odemknout video

maxpax ( 28. března 2023 16:14 )

Soudu se nepodařilo týrání miminka prokázat. Matinka dostala podmínku jen za to, že se synem hodila. Aha, takže udělat si z mimina krikeťák není až takový zločin.
To je jako ten otec co miminu zlomil 11 kostí a co se stalo? Pouhá podmínka pro tatíka. To jsou rozsudky, že by jeden zvracel

hayena ( 28. března 2023 15:17 )

To jsou tresty , za mučení dítěte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání