Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zvláštní jména dětí českých celebrit! Čí jsou Ronja, Tristan, Rocky a Sven?

/
  • Zvláštní jména dětí českých celebrit! Čí jsou Ronja, Tristan, Rocky a Sven?
    3. dubna 2023 ● 12:15

    Alenka, Petr, Josef či Marie – máme plno hezkých českých jmen, ovšem jak se zdá, nejsou zkrátka pro každého. Řada známých osobností vybírá pro své ratolesti daleko originálnější jména. Jeremy, Tristan, Ariel i Rocky. Kdo z celebrit takto pojmenoval své děti?

  • 1.

    Zdeněk Godla

    Romský herec Zdeněk Godla, kterého proslavila role v seriálu Most!, je hrdým otcem synů, ovšem ti už jsou dospělí. Nejvíc se tak už raduje z vnoučat. Nejnovější přírůstek, který přišel na svět v březnu 2023, dostal zvláštní kombinaci jmen. „Naše nové vnoučátko se nám narodilo ráno ve 3:30. Moc krásnej chlapeček, jmenuje se Jeremy Milan Godla,“ oznámil Godla nadšeně.

  • 2.

    Erika Stárková

    V Mostu! si transsexuálku Dášu zahrála Erika Stárková, také ona už má doma potomka s netradičním jménem. I když, jelikož její partner je peruánský umělec Cesar Chunk a zabývá se hudbou i výrobou šperků a recyklovaného oblečení, bylo by vlastně spíš podivnější, kdyby se Erika chtěla držet vyloženě staročeských jmen. Jejich holčička je každopádně Alma, což znamená „živitelka, žehnající, plodná, požehnaná“.

  • 3.

    Eva Burešová

    Krásná muzikálová hvězda, která dokázala prozářit i primácké seriály Slunečná či ZOO, stihla ještě před třicítkou porodit dva syny. První potomek, kterého má s expartnerem Michaelem Krásným, dostal jméno Nathaniel. Tedy... celé jeho jméno zní Nathaniel Adam Salvatore Krásný, přičemž Salvatore si do svého jména vzala i sama Eva Burešová, aby měli alespoň jedno společné. 

     

    Později našla lásku po boku kuchaře Přemka Forejta. Ten už má z předchozího manželství též jedno dítě – dceru Stellu. Eva a Přemek své rozhodnutí být jedna rodina zpečetili společným synem – ten dostal jméno jako pro rytíře: Tristan William. „My jsme věděli s Evičkou, že chceme jméno Tristan, protože se nám strašně líbí, a přidali jsme k tomu i Williama, abychom tak hezky zaoblili to jméno, a vlastně jsme se na tom shodli oba a strašně se nám to líbí,“ prozradil před časem pro TN.cz Forejt ke jménu synka. Žádný hlubší význam v tom tak zřejmě nebyl.

  • 4.

    Míša Nosková

    Stejně tak zpěvačka Michaele Noskové, muzikálová Magdě z Plesu upírů, se vztah s otcem první dcerky Elišky Janem Horsákem rozpadl. Teď už je ale šťastná s Jindřichem Čandou a oběma jim dělá radost společná dcera. Holčička, kterou pojmenovali Jasna Marianne, přišla na svět v únoru 2022. 

     

    „Co se týče jména, velice pečlivě jsme jej zvažovali, hlavně Jindřich se těmito věcmi zabývá, musí přijít, sednout si a mít význam. Jasněnka byla jasná téměř od začátku. Jasna, jak je oficiální tvar jména, evokuje představu čistoty a světla. A druhé jméno Marianne? To je zase Bohem milována. A počáteční písmena Jasna Marianne je zároveň anagram jako Jindřich a Míša,“ vysvětlovala Nosková, jak k jejím jménům dospěli.

     

  • 5.

    Tereza Ramba

    Půvabná herečka Tereza Voříšková se v roce 2019 provdala za tanečníka Matyáše Rambu a vzala si jeho příjmení. Již ve filmu Vlastníci ji tak najdete v titulcích jako Tereza Ramba. Rodinka se už od té doby taky dost rozrostla, v roce 2019 přišel na svět syn. Zřejmě dostal jméno Mikuláš, ale Tereza o něm dlouho mluvila jen coby o Slunci. V lednu 2022 pak porodila ještě dceru, kterou pojmenovali Mira neboli Miřenka. 

  • 6.

    Emma Smetana a Jordan Haj

    Trochu exotičtěji mohou znít i jména dcer Emmy Smetany a Jordana Haje. Ovšem je to pochopitelné, když moderátorka a zpěvačka dlouho žila a studovala ve Francii a její partner Jordan má zase izraelsko-arabské kořeny.

     

    Spolu mají dvě dcery, jedna přišla na svět v dubnu 2021 a jmenuje se Ariel Ava Haj Hossein Smetana. Druhá se narodila v prosinci 2016 a její jméno zní Lennon Marlene Haj Hossein Smetana. Jméno Lennon dostala na počest hudebníka Johna Lennona (†40).

  • 7.

    Ornella Koktová

    Dlouho měla Ornella Koktová s o 35 let starším podnikatelem Josefem Koktou jen syna Quentina, který se narodil v roce 2013. Pojmenován byl po režiséru Quentinu Tarantinovi a zároveň Quentin znamená „pátý“, přičemž pro Koktu byl skutečně pátým potomkem. Dlouho se dušovalal, že i posledním, ale Ornella ho zřejmě nakonec přesvědčila. Na apríla v roce 2020 přišel na svět malý Sven, o rok a kousíček později se manželé dočkali i dcerky, ta dostala jméno Lilianne.

  • 8.

    Tomáš Klus

    Také zpěvák Tomáš Klus s manželkou Tamarou si pořídili hned tři potomky. A ani tady se nejedná o žádná tuctová jména. Nutno ale říct, že ke Klusovic potomkům by se ani jiná jména nehodila...

     

    V roce 2013 pojmenovali nejstarší dcerku Josefína, později se ale trochu víc utrhli ze řetězu – v létě 2016 přišel do rodiny syn Alfréd a v září 2017 se pak narodila dcerka Jenovéfa neboli Jenůvka. Jméno sdílí například s herečkou Jenovéfou Bokovou.

  • 9.

    Bára Poláková a Pavel Liška

    V roce 2021 Bára Poláková a Pavel Liška přiznali, že už spolu tři roky nežijí, po rozchodu spolu ale zvládají vycházet a především pečovat o dvě společné dcery – v roce 2015 narozenou dceru Ronju pojmenovali podle slavné pohádky. 

     

    „Jmenuje se Ronja. Poslední dva měsíce to ale byla Sára. Ronja je skandinávské jméno. A je z pohádky ‚Ronja, dcera loupežníka‘. Ta pohádka začíná tak, že se Ronja narodí za veliké bouře. Je to velmi statečné a rozhodné děvče,“ uvedla tehdy Poláková pro web ProMaminky.cz.

     

    V roce 2017 přibyla ještě dcerka Rika. „Riku už má Honza Muchow. Pro mě to je úplně normální jméno,“ neviděla to Bára podle TopStaru jako něco neobvyklého.

  • 10.

    Aňa Geislerová

    Zahrála si Olgu Havlovou i Boženu Němcovou, dokonce i českou prezidetnu. V soukromí je pak Aňa Geislerová především maminkou dvou synů a jedné dcerky. První v roce 2004 přišel na svět syn Bruno Fidelio Janáček,  o tři roky později holčička Stella Ginger Janáčková, v roce 2013 rodinu doplnil Max Janáček.

  • 11.

    Simona Krainová

    Shodou okolností má i Simona Krainová shodná jména pro své dva kluky, ovšem vzala to z druhé strany – s podnikatelem Karlem Vágnerem mají totiž syny Maxe, narozeného v roce 2010, a Bruna, který přišel na svět v roce 2012. Pravděpodobně je to jen vtipná náhoda. 

  • 12.

    Helena Houdová

    Modelka Helena Houdová žije již delší dobu v zahraničí, a tak není divu, že její tři ratolesti dostaly také cizí jména. I když minimálně u prostředního potomka tam český původ přece jen trochu „vykukuje“ – synové se jmenují Darien (narodil se v roce 2008) a Daveed Jakub (narozen 2011), holčička narozená v roce 2013 je Deia. 

     

    Jejich otcem je pak exmanžel Houdové, podnikatel Omar Amanat (50), který si nedávno odseděl čtyři roky za různé podvody (zpronevěra apod.).

  • 13.

    Markéta Hrubešová

    Svůdná herečka Markéta Hrubešová se v roce 2007 provdala za fotografa Davida Krause, s nímž má i dceru. Ta přišla na svět ještě před svatbou, a to 16. prosince 2005. Rodiče ji pojmenovali Christel Lilly. Dnes už je z ní velká slečna.

  • 14.

    Ester Geislerová

    Rovněž v roce 2005 se stala maminkou mladší sestra Ani Geislerová Ester. Rodila v červnu a na svět přivedla rovnou dvojčata. S tehdejším mužem Janem Kadlecem jim vybrali jména Mia Rosa a Jan Etien. Ester tak předběhla dobu, dnes už se jméno Mia používá častěji – doma ji mají například Agáta Hanychová či Nikol Švantnerová.

  • 15.

    Dominika Mesarošová

    Dominika Mesarošová platila dříve spíše za divošku, ovšem s partnerem podnikatelem Tomášem Novotným se usadili a založili rodinu. Tu zpečetilo narození malého chlapečka Eliána v roce 2018. Modelka tvrdila, že jeho jméno vymyslela sama přeskládáním písmen, a tak ho raději před porodem neprozrazovala. 

     

    „Je trochu neobvyklé a mně se líbilo. Já i Tomáš jsme každý měli svou variantu, ale nakonec jsem si prosadila svoje,“ uvedla pro iDNES.cz Mesarošová. Ve skutečnosti ale ve světě jméno Elián již existovalo. Je ale pravda, že u nás je velmi netypické.

     

  • 16.

    Markéta Irglová

    Markéta Irglová, kterou proslavil duet Once s Glenem Hansardem, žila donedávna na Islandu. Teď už je sice zpět, ale vychovává tři děti právě s islandským hudebníkem Sturlou Mio Thorissonem. Logicky tedy nevolila česká jména – nejstarší dcera je Árveig (narozena v roce 2013), prostřední syn Eyvindur Högni (narozen v srpnu 2015) a nejmladší syn Frodo (narozen v létě 2018).

  • 17.

    Marie Doležalová

    To v Česku zůstala spisovatelka a herečka Marie Doležalová. Ovšem, když v roce 2018 vybrali s partnerem Markem Zelinkou dceři jméno Alfréda, leckoho to možná překvapilo. Jméno pro synka v roce 2020 – tedy Rudolf – už působilo přece jen klasičtěji. 

  • 18.

    Karlos a Lela Vémolovi

    Trochu opačně to bylo u páru Karlose a Lely Vémolových. První jméno pro holčičku narozenou v prosinci 2019 znělo Lili. Romantickou klasiku zřejmě vybírala maminka, ovšem když šlo o mužského pokračovatele rodu, zavelel tatínek jinak. Chlapec, který přišel na svět v prosinci 2021, dostal jméno Rocky. Navíc MMA bijec se netají tím, že další ratolesti budou následovat. Otázka tak zní, jaká další netradiční jména má ještě v kapse.

    Fotogalerie
    338 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

hejhej: Lituji dětí hloupých rodičů, kteří dávají tak trapná jména. Ale co čekat od některých t.zv. " celebrit" ???

(03. 04. 2023 14:17)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy