Během pondělního masakru na škole v Nashvillu vyhasly životy tří malých dětí a tří učitelů. Obětí ale mohlo být i víc... Herečka Melissa Joan Hartová, známá především díky seriálu Sabrina – mladá čarodějnice (1996-2003), se na svém instagramu svěřila, že malým dětem pomáhala utíkat. 

Osudová cesta na třídní schůzky

Melissa po střelbě nahrála na instagram krátké video, na kterém je viditelně otřesená a do očí se jí neustále derou slzy. Herečka i s rodinou žije v Nashvillu a její děti chodí do školy, která je hned vedle místa pondělního pekla. Její děti naštěstí v osudný den ve škole nebyly. Melissa s manželem ovšem zrovna mířili na třídní schůzky... 

Video
Video se připravuje ...

Žena na křesťanské škole popravila tři děti a dospělé. Twitter

Pomáhala dětem utíkat

Jakmile se manželé dozvěděli o nebezpečné situaci, spěchali na místo neštěstí a zjišťovali, co mohou udělat. Okamžitě si na místě povšimli dětí, které ze školy utíkaly. „Pomáhali jsme maličkým školkovým dětem přes frekventovanou dálnici,“ popsala se slzami v očích.

Děti vybíhaly z hájku stromů, šplhaly přes překážky a zoufale se snažily dostat do bezpečí. V cestě jim ale stála dálnice plná rychle jedoucích aut, přes kterou je Hartová převáděla. Na druhé straně už čekali učitelé a rodiče. „Pomáhali jsme jedné mamince najít její děti,“ plakala herečka.

„Já už nevím, co na to říct. Co je moc, to je příliš. Prosím, jen se modlete za ty rodiny,“ obrátila se na diváky. 

Není to poprvé

Není to přitom poprvé, co se Hartová dostala tak blízko střelbě na základní škole. Do Nashvillu se totiž s rodinou přestěhovala z Connecticutu v roce 2012 krátce po střelbě na škole Sandy Hook, která se co do počtu obětí zapsala jako druhá nejhorší v historii. Děti Hartové sice ani tehdy na danou školu nechodily, opět ale navštěvovaly jinou školu velmi blízko a snadno se tak mohly dostat do nebezpečí.

„Je to už naše druhá zkušenost se střelbou ve škole, kdy jsou naše děti v těsné blízkosti,“ posteskla si. Naštěstí jsou herečka i celá její rodina v pořádku. 

Video
Video se připravuje ...

Policie v americkém Nashvillu zveřejnila šokující záznam ze zásahu proti střelkyni na křesťanské základce. Útočnici zastřelili policisté Rex Engelbert a Michael Collazo. youtube/Metropolitan Nashville Police Department

Fotogalerie
244 fotografií