Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Medik Tomáš (22) pobodal Alenku (15)?! Útočil ohromným nožem, oběť neznal

Autor: pma, inf - 
5. dubna 2023
15:25

Slovenským okresním městem Banská Bystrica otřásá případ pokusu o vraždu. K tomu došlo v neděli večer. Dvaadvacetiletý student vysoké školy Tomáš podle policie napadl a brutálně pobodal teprve patnáctiletou Alenku, která s kamarádkou jezdila na kraji města na skateboardu. Pak z místa činu uprchl. Ještě týž večer se ale sám kriminalistům přihlásil a přiznal. Policie ho obvinila z pokusu o vraždu.

V neděli v podvečer si patnáctiletá Slovenka Alenka z Banské Bystrice vyjela společně s kamarádkou na skateboard. Kamarádky jely zrovna Tulskou ulicí v městské části Fončorda, když je z ničeho nic napadl neznámý pachatel.

Ten bodl kuchyňským nožem Alenku do břicha a způsobil jí rozsáhlá zranění. Následně se muž pokusil zaútočit i na druhou dívku, té se ale podařilo před šílencem utéct.

Kriminalistům se pachatel sám doznal

O život pobodané teenagerky bojovali lékaři během komplikované operace dlouhé hodiny. „Pacientka podstoupila urgentní operaci dutiny břišní s cílem zastavit krvácení. Měla poškozenou břišní aortu a játra,“ uvedla v pondělí pro slovenskou televizi JOJ mluvčí Dětské fakultní nemocnice v Banské Bystrici Jana Petríková. V průběhu pondělí se lékařům podařilo zraněnou dívku probrat z umělého spánku a její stav je v současné době dle zdravotníků stabilizovaný.  

Oběť nikdy předtím neviděl

K činu se ještě v průběhu nedělního večera přihlásil dvaadvacetiletý vysokoškolák Tomáš, který v Banské Bystrici studuje medicínu. Na kriminalisty počkal na schodech jedné z tamních základních škol a tvrdil, že si nic nepamatuje. S dívkou se útočník nikdy předtím neviděl a policii nebyl schopný říct, proč na Alenku zaútočil.

„Proti dvaadvacetiletému muži z Banské Bystrice bylo vzneseno obvinění pro obzvláště závažný zločin vraždy spáchaný ve stádiu pokusu. Ze strany vyšetřovatele bude podán podnět ke vzetí obviněného do vyšetřovací vazby,“ informovala v úterý policie na sociálních sítích.

 

picoda ( 5. dubna 2023 23:21 )

new era ( 5. dubna 2023 19:42 )

Mne taky napadla za danych okolnosti schizophrenie, ale pak jsem celila stejnemu dilematu: kdyz si nic nepamatuje, proc se sam prihlasil? 🤔🤦

sorgedoktor ( 5. dubna 2023 18:50 )

Hm no....Studenti lekarčskych fakult jsou snad podrobeni ktome prijimacich zkousek tez nejakym testum.Nwevim jak je to na Slovensku.Ale jestli ma chlapec schizofrenii tak nevim jestli na nem nuikdo nic nepozoroval./ Taky by ovsem mohl mit nador v hlave...

sorgedoktor ( 5. dubna 2023 18:47 )

Celemu clanku nerozumim.Kdyz si na nic nepamatoval, jak se nebio jak by se mohl prihlasit Policii...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání