Linda Bartošová patří mezi slavné Češky, které se nezdráhají otevřeně přihlásit k feminismu. Když se ale budoucí nevěsta na sítích rozplývala nad úspěchem svého snoubence, leckdo v jejím počínání spatřil pokrytectví. Tvorba Tomáše Kučery totiž obsahuje i poněkud sexistické texty. 

„Můj brzy manžel právě vyhrál s klukama Anděla, vlastně dva,“ pochlubila se Linda na twitteru a dodala, jak moc je na Tomáše pyšná. Přidala společnou fotku z Andělů, na které neskrývá radost, a záběr na trio 58G přímo na pódiu během přebírání ceny. 

»Pekovou chci na privát«

Okamžitě ji ale zavalila kritika. „Vám nevadí jejich texty?“ zeptal se kdosi otevřeně. Ožehavá je zejména píseň Off Season z roku 2018, kterou Kučera nazpíval s Ca$hanovou Bulharem a Labellem. Doslova se v ní zpívá: „Pekovou chci na privát, vytrollit a poplivat, čum, jak bude polykat.“ 

Ačkoli je píseň na světě už řadu let, mnozí na ni dodnes nedokážou zapomenout. „A jak je to s tou Pekovou? Udělit Anděla umělci účinkujícímu v písni, která dehonestuje ženu a chce na ni plivat? To se mi nezdá moc v pořádku,“ zamýšleli se komentující. 

Kučera text nenapsal

Jak se Bartošová sama vyjádřila, s písní Off Season problém nemá. „Citujete text, který Tomáš nikdy nenapsal, a mimochodem taky text, který vznikl před začátkem našeho vztahu. Ani jeden text, který můj přítel napsal, není sexistický. Aspoň mějte souvislosti, když už komentujete něco, v čem nemáte ani elementární znalosti,“ opřela se na twitteru do kritiků. 

»J*bu Berbra a samozřejmě Peltu!«

Je pravda, že část o Pekové Kučera nezpívá. S kontroverzním dílem si nicméně užil svoje... V jeho sloce totiž pro změnu zní: „Hraju za Teplice, ne za vyj*banou Spartu. J*bu toho Berbra a samozřejmě Peltu.“ 

Kučera přitom není jen hudebník, ale také prvoligový fotbalista, který od září 2016 působí právě v FK Teplice. Vzít si na paškál funkcionáře českého fotbalu tak možná nebyl úplně nejlepší nápad... 

Vedení klubu se za něj sice nakonec postavilo, případ se ale dostal až před etickou komisi Fotbalové asociace ČR, která mu za „poškození dobrého jména fotbalu“ uložila pokutu 40 tisíc korun. 

„Zpětně viděno mě mrzí ta Sparta, mluvit o ní nebylo kolegiální,“ přiznal Kučera před časem pro Respekt

Video
Video se připravuje ...

Linda Bartošová: Misska, která odešla dělat zprávy. Adam Balažovič

Fotogalerie
97 fotografií