Bridget Fondová bývala vždy vysoce talentovaná herečka a už od první své životní role v Bezstarostné jízdě s Jackem Nicholsonem si držela svůj standard - hrát převážně ve slavných filmech ještě slavnějších režisérů. A opravdu se jí to během života dařilo!

Blonďatá kráska, pro jejíž náklonnost by kdekdo zabíjel, si prošla filmy jako Jackie Brown od Quentina Tarantina, Armádou temnot od legendárního otce hororů Sama Raimiho či dnes již kultovní filmovou kung -fu jízdou Polibek Draka. Osudovou a nejslavnější roli si pro ni však připravil Francis Ford Copola v mafiánské sérii Kmotr.

Zájem o herečku byl v devadesátých letech enormní, a šla tak často z náruče jednoho filmového partnera do náruče dalšího a režiséři křehké krásce psávali role přímo na tělo. V roce 2002 však u ní došlo ke zlomu a hereckou kariéru navždy opustila. Příčinou byla tragická autonehoda v roce  2000, která jí navždy poškodila páteř. Od té doby šla práce stranou a někdejší sexsymbol se stal ženou v domácnosti svého manžela Dannyho Elfmana, dvorního skladatele hudby k filmům Tima Burtona nebo k seriálu Simpsonovi.

Pobyt doma s jejich společným synkem Oliverem a nemožnost kvůli vážnému zranění cvičit se však na jejím vzhledu podepsaly. Ze štíhlounké dívenky je dnes již prošedivělá paní v letech, ve které by už málokdo poznal filmovou partnerku Brendana Frasera, Roberta de Nira, Russella Crowea a mnohých dalších filmových krasavců devadesátých let. Ve vytahané bundě a kalhotách byla bývalá herečka přistižena na parkovišti a ani člověk, který by šel těsně okolo ní, by v ní nehádal herečku, která bořila filmová plátna.

Ale šediny koneckonců dříve či později budou patřit ke každému z nás. A Bridget? Ta je aspoň nosí s lehkým milým úsměvem.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické scény - Quentin Tarantino Videohub

Fotogalerie
25 fotografií