Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrtvola beze jména: Před osmi lety našli kostru muže u Kněžpole, doteď neví, kdo to je

Autor: VaB - 
23. dubna 2023
13:00

Už osm let pátrají kriminalisté zlínské policie po totožnosti muže, jehož kostru našli u Kněžpole. Vedle kostry leželo i oblečení, u muže navíc nedokázali zjistit, jak umřel. Může se tak jednat o náhlé úmrtí, sebevraždu nebo i vraždu. S pomocí speciální rekonstrukce vytvořili jeho možnou podobu.

V srpnu roku 2015 se muži, který u Kněžpole na Uherskohradišťsku prořezával náletové dřeviny, naskytl opravdu nepříjemný pohled. V zalesněné oblasti objevil lidskou kostru, vedle ní leželo i oblečení.

Okamžitě na místo proto přivolal policii, která i s lékařem ohledala nalezené ostatky. „S ohledem ke stavu a stáří kosterního nálezu se v té době nepodařilo prvotní prohlídkou zjistit příčinu úmrtí, ale ani to, zda se jedná o muže či ženu. Proto kriminalisté ve věci nařídili pitvu,“ popsal policista Radomír Šiška.

Pitva odhalila, že se muž mohl narodit mezi lety 1970 až 1975 a byl vysoký kolem 183 centimetrů. Nejspíše v minulosti prodělal operaci hrudníku, žebra měl fixovaná dráty. Na nose měl zřejmě velkou jizvu a měl ho výrazně zakřivený. „Mezi důležité informace patří také to, že prodělal amputaci na nártních kostech levé i pravé nohy, což bývá typické u diabetiků,“ dodal Šiška.

Po amputaci se mohl pohybovat neobratně, měl prohnutou páteř a výraznější nahrbení. Soudní lékař z kosterních ostatků ale nedokázal určit příčinu úmrtí. „Kriminalisté během usilovného pátrání postupně prověřili více než desítku poznatků a indicií, které by jim mohly pomoci se složitou identifikací muže,“ doplnil policista.

Skrze rekonstrukci obličeje se jim podařilo vypracovat možnou podobu mrtvého muže. Kriminalisté se proto obrací na veřejnost, zda osobu beze jména někdo nepoznává. Pokud ano, měl by to oznámit na lince 158 nebo na nejbližší policejní stanici.

Video  V řece Berounce v Plzni našel chodec mrtvého muže.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání