Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo jsou tanečníci z nové řady StarDance: Ostřílení mistři i nováčkové! Ale všichni dají celebritám zabrat…

/
  • Profesionální tanečníci 12. řady StarDance
    29. dubna 2023 ● 05:00

    Společně se známými osobnostmi Česká televize uvedla také seznam deseti profesionálních tanečníků, kteří zabojují o své vítězství ve StarDance 2023. Některé už znáte z minulých ročníků, ale své dovednosti předvedou také zcela nové tváře. 

  • 1.

    Lenka Nora Návorková (32)

    Lenka míří do soutěže už potřetí. Poprvé vyhrála s Jiřím Dvořákem v roce 2018, podruhé si zatančila v jedenácté řadě v roce 2021, kde tvořila pár s Miraiem Navrátilem.

    Návorková je čtyřnásobnou mistryní České republiky v latinskoamerických tancích v kategorii mládež. Vyučuje tanec na Taneční škole Vavruška v Praze a tančí a hraje v divadlech Broadway a Hybernia.

    Tanečnice Lenka Nora Návorková
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 2.

    Adriana Mašková (25)

    Vítězka poslední řady StarDance se protančila až do finále s hercem Janem Cinou. I ona si letos zatančí v soutěži už potřetí, poprvé tančila s hercem Miroslavem Hanušem v roce 2019. Účinkuje také v konkurenční slovenské soutěži Let’s Dance. 

    Tanečnice Adriana Mašková
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 3.

    Dominik Vodička (26)

    Již potřetí se na parketu objeví sympatický tanečník Dominik Vodička, který má za sebou také jedno vítězství ve StarDance. V roce 2019 dovedl do finále herečku Veroniku Khek Kubařovou. V předchozím ročníku tančil s Terezou Černochovou, skončili na čtvrtém místě. 

    Je čtyřnásobným vicemistrem České republiky v latinskoamerických a standardních tancích. Je držitelem Ceny Thálie v kategorii Tanec a pohybové divadlo – muži, za roli Muže v inscenaci Petra Zusky Kytice. V roce 2017 se stal sólistou Pražského komorního baletu. 

    Tanečník Dominik Vodička
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 4.

    Martin Pragr (25)

    I Martin Pragr se letos zúčastní soutěže StarDance již potřetí. Poprvé si zatančil s biatlonistkou Gabrielou Soukalovou v roce 2019 a umístili se na pátém místě. V roce 2021 tančil v páru s herečkou Simonou Babčákovou, ale kvůli jejím zdravotním důvodům byli ze soutěže vyřazeni. 

    Má za sebou několik tuzemských i evropských tanečních mistrovství, se svou taneční partnerkou Denisou Galandžárovou se věnují výuce tance pro děti i dospělé. 

    Tanečník Martin Pragr
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 5.

    Jan Tománek (51)

    Profesionálního tanečníka a choreografa Jana Tománka provází StarDance už od roku 2006, kdy si zatančil v historicky první řadě s moderátorkou Jolanou Voldánovou. Po letech se do taneční soutěže vrátil a v 10. a 11. řadě zde působil jako porotce. Nyní se na parketu objeví znovu jako taneční partner jedné ze známých dam. 

    Tanečník Jan Tománek
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 6.

    Kateřina Bartůněk Hrstková

    Kateřina Bartůněk Hrstková je nováčkem v soutěži. Její manžel Lukáš Bartůněk je zároveň i jejím tanečním partnerem a společně vyhráli už několik zlatých medailí z evropských i celosvětových soutěží v latinskoamerických tancích. Naposledy zvítězili na světovém mistrovství v Texasu v roce 2021. 

    Tanečnice Kateřina Bartůněk Hrstková
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 7.

    Zuzana Dvořáková Šťastná

    Je učitelkou latinskoamerických tanců v tanečním studiu Kladno. Vede lektorské kurzy pro děti i dospělé, pořádá taneční tábory a v soutěži StarDance si letos zatančí poprvé. 

    Tanečnice Zuzana Dvořáková Šťastná
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 8.

    Dominika Rošková

    Další novou tváří soutěže je Dominika Rošková. Pochází ze Slovenska. Je pětinásobnou vicemistryní Slovenska v latinskoamerických tancích, zúčastnila se také řady evropských soutěží. Pro televizní diváky je známá ze soutěží Let’s Dance, kde se dvakrát protancovala až do finále.

    Tanečnice Dominika Rošková
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 9.

    Jakub Mazůch

    Ve sbírce má několik zlatých medailí z různých mistrovství ČR v latinskoamerických tancích v kategorii junior, mládež, dospělí a další. Působil v Národním divadle Moravskoslezském, kde tančilv inscenacích jako Šakalí léta, Cabaret či Marquerite.

    Tanečník Jakub Mazůch
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 10.

    Daniel Kecskeméti

    Pochází ze Slovenska, ale působí na Kladně jako taneční lektor standardních tanců. Nedokáže ani chvilku vydržet bez hudby, tance, proteinových tyčinek, žvýkaček a šperků.

    Tanečník Daniel Kecskeméti
    Autor: Blesk:David Kundrat/CZECH NEWS CENTER

  • 11.

    Galerie

    Video
    Video se připravuje ...

    Iva Kubelková o StarDance: Mám velmi malé cíle a jeden handicap! Kateřina Štichová

    Fotogalerie
    83 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy