Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ravenův horoskop na květen: Jaro přinese klid

/
  • Raven Argoni, astrolog a čaroděj.
    Raven Argoni, astrolog a čaroděj. (archiv)
    4. května 2023 ● 10:00

    Lásky čas, a také čas plného jara, kdy vyšší teploty i sluneční svit přinášejí lepší náladu. Co vás čeká v máji, ohladlí astrolog a mág Raven Argoni.

  • 1.

    Beran

    ...
    Květen se pro Berany jeví jako celkem klidný měsíc, do kterého nebudou zasahovat nepříjemné události, zvláště ne takové, které by se daly označit jako "narušení systému hmotného zabezpečení", čili populistické "má dáti - dal", popřípadě "má dáti, ale nedá, protože zrovna nemá", bude v uspokojivé rovnováze. Pokud se do života Beranů propracují jakékoliv neradostné zvěsti či do dveří vejdou zachmuření poslové špatných zpráv, budou se veškeré nepříjemnosti týkat partnerských vztahů, popřípadě partnerských rodinných záležitostí. Na druhou stranu se však bude jednat o věci řešitelné a napravitelné, takže klasická hláška, "lepší konec s hrůzou, nežli hrůza bez konce" se v životě Beranů během května ke svému uplatnění nedostane.

  • 2.

    Býk

    ...
    Složitost života veškerých Býků se bude (jako nakonec vždy) nejlépe odrážet v komplikovaných astrologických konstelacích. Stačí letmý pohled na horoskop a hned spatříte, že se znamení Býka v průběhu května 2023 mění v azylový přístřešek pro setkání Slunce a Měsíce (19. května se ke konci Býka odehraje svižný Nov) a kromě toho zde budou působit Uran, Merkur, Jupiter a Měsíční vzestupný uzel. Není to konstelace, která by se dala odbýt mávnutím ruky, i kdyby se jednalo o ruku, patřící zatvrzelému vědci, ozdobenému Nobelovými cenami za fyziku a mytí zkumavek a když si, byť v syrové stručnosti řekneme, co to všechno znamená, pochopíme proč. Býci si dají pozor na zdraví, zvláště na přetížení organizmu, takže žádné vysedávání u počítače do dvou, do tří do rána, ani žádné řešení rodinných problémů v kuchyni po půlnoci. Dále bude dobré se poohlédnout po jakékoliv možnosti něco nového se přiučit, čili, v případě, že najdete zajímavý rekvalifikační kurz nebo se naskytne možnost vyzkoušet si pracovně něco nového, tak to prostě zkuste. Vztahy se vám rozpadat nebudou, ale s prací by to mohlo být lepší. Pokud budete potřebovat během romantického máje jakoukoliv přízemní půjčku, tak si ji po nezbytném uvážení a zachování platební opatrnosti vezměte.

  • 3.

    Blíženci

    ...
    Všechno poběží jako podle předem určeného plánu, na Blížence budou během května kladně působit planety Venuše, Měsíc a Slunce, i když nebudou působit najednou, ale postupně, pěkně jedna za druhou, což v řeči (někdy i řeži) symbolů znamená, že se mohou řešit partnerské vztahy a všechno, co se týká partnerského, užitého, rekreačního, popřípadě i rituálního sexu. V astrologii se jako planeta posuzuje i Slunce, což neříkám jen tak, ale hlavně pro úplnost, aby nedošlo k jakémukoliv nedorozumění, jinými slovy patří do květnového osudu Blíženců i to, že mohou špatně pochopit skutkovou podstatu jakékoliv domluvy, takže místo ve středu nebo ve čtvrtek mohou s čistou myslí přijít na schůzku třeba v pátek.

    Pokud máte v současné době jakékoliv potíže s bydlením, potíže finanční, popřípadě i potíže s pracovním zařazením nebo získáním dobré práce, vše se bude řešit a pravděpodobně se to i vyřeší právě nyní, během května. Není to ale pro vás nejvhodnější doba třeba na dovolenou nebo k tomu, abyste právě nyní dávali výpověď z dobře placené práce, protože máte trochu jiné představy o životě.

  • 4.

    Rak

    ...
    Z Raků by se během května mohli stát na slovo vzatí poradci v oblasti vztahů, partnerství a sexu, k čemuž jim bude dopomáhat působení Marsu a Venuše. Celkově se květen 2023 projeví vůči Rakům jako velmi dobré období prakticky na všechno, i když se pak může celkem snadno stát, že Rak, zavalený různými lákavými nabídkami najednou neví, kam dříve skočit, takže neskáče nikam, což může být u celé řady pozorovatelů a samozřejmě také partnerů a rodinných příslušníků dotyčného Raka nebo Račice bráno jako projev nedostatku motivace, popřípadě rovnou lenosti. Či nechuti k práci. Bylo by dobré, kdyby si starší Raci zrekapitulovali, čeho všeho ve svých životech už dosáhli, a na co mohou být právem hrdí, zatímco mladší račí bojovníci a bojovnice by si měli ujasnit, čeho chtějí v životě dosáhnout, jakých úspěchů chtějí docílit a co všechno pro to mohou udělat. A zamyslet se nad otázkou, proč to ještě neudělali? Schopnosti tady jsou, příležitost tady je, dobré konstelace v horoskopu všem Rakům přejí, tak proč toho nevyužít?

  • 5.

    Lev

    ...
    Pokud nebudete do svého osudu nijak zvlášť zasahovat a spíše necháte všechno plynout, s tím, že se vždy můžete chytnout jakékoliv šťastné příležitosti, proběhne pro vás květen nenápadně a celkem v pohodě. V případě, že budete muset něco akutního řešit nebo na poslední chvíli zachraňovat, tak zrovna k tomu nejsou nejlepší konstelace, vyplatí se postupovat spíše opatrně a hlavně se snažit na nic důležitého nezapomenout. Jste-li ve stavu rekonvalescence, například po nemoci nebo po prodělaném úrazu, tak se připravte na to, že nejdříve, asi tak v první polovině května, půjde všechno pomalu nebo alespoň pomaleji, než jste očekávali, ale v druhé polovině května se díky kladnému působení Marsu, začnou síly dobra násobit a naberou celkem slušně na rychlosti. Celkový přínos všeho, s čím se v květnu setkáte, bude pro váš osud přínosné a užitečné. Máte ve svém znamení Černou Lunu, což není žádná planeta, ale střed oběžné dráhy Měsíce kolem Země, který je někdy označován jako Lilith, černá bohyně, která ráda tropí neplechu a člověk se potom musí přizpůsobit, sklonit hlavu, svěsit uši a vydržet, protože proti špatným a nepřejícím náhodám se nedá žádným způsobem bojovat. Černá Luna nás učí poznání, že v životě občas nastávají patové situace, které nemají řešení. Zvláště, pokud se snažíme řídit logikou a jakýmikoliv racionálními pravidly.

  • 6.

    Panna

    ...
    Není důvod, proč by se Panny měly v měsíci máji něčeho obávat, mají dobré konstelace na zdraví, což je taková, v současné době asi nejdůležitější komodita a mají také dobré konstelace na peníze, což je druhá nejdůležitější komodita, někdy dokonce může řešení problémů spojených s nedostatkem peněz přerůst přes hlavu problémům, týkajících se nedostatků ohledně zdraví. Nicméně Panny budou mít hromadu příležitostí, jak penízky vydělat, bude pro ně platit, že čas, který máme, jsou peníze, které nemáme, ale budeme mít příležitost svůj čas vyměnit za nabídnutý peníz. Takže práce, školení, škola, rekvalifikace, druhá práce, brigáda a málo času na kamarády a známé a žádný čas na partnerství či manželství a současné vlastní vztahy. Toť ve stručnosti Život a Dílo většiny zrozenců ve znamení Panny, takže snažte se, budete v květnu pracovat ve znamení hesla Národ sobě.

  • 7.

    Váhy

    ...
    Na začátku a na konci května zapůsobí na Váhy nejvíce Měsíc, který symbolizuje inspiraci a zrození něčeho nového. Nebylo by tedy divu, kdyby se Váhy předháněly v oznamování a uskutečňování různých podnikatelských nápadů a je možné, že podvědomá touha po jakékoli změně se promítne i do partnerských vztahů, kde alespoň jeden z partnerů bude zrozenec ve znamení Vah. Z hlediska zdraví se na květen jeví astrologická "stabilita", což je dobré v případě, že Váhy byly na začátku května zdravé a čilé. V případě, kdy Váhy na začátku května zápasily s jakýmikoliv zdravotními potížemi, zdá se prakticky nevyhnutelné, že stejné nebo podobné potíže budou mít ještě na samém začátku června. Touha po změně v partnerství se může projevit i likvidačně, zvláště když se postižený jedinec najednou snaží opustit partnera, který mu najednou z jakýchkoliv příčin přestane vyhovovat. V takových případech většinou doporučuji, aby se partneři začali věnovat tantře nebo sexuální magii, někdy, v případě jednodušších povah, pomůže i společné sledování pornografie. 

  • 8.

    Štír

    ...
    Vzhledem ke svému postavení a k astrologickým konstelacím, jako je například Měsíční sestupný uzel, se přímo vnucuje myšlenka, že se Štíři setkají během května s nějakou zajímavou nabídkou, s něčím, co si budou chtít pořídit, koupit, opatřit, co budou chtít získat, ale zjistí, že na to mají málo peněz, popřípadě, že na to vůbec nemají. Je jasné, že třeba fotograf potřebuje k tomu, aby se projevoval jako fotograf, dobrý fotoaparát, sportovec potřebuje něco, s čím sportuje, ať už je to třeba míč nebo hokejka, popřípadě jízdní kolo, je tady ovšem jedno nebezpečí, pokud se Štíři vrhnou na pořizování pracovní výzbroje bez ohledu na stav peněženky, že se zamotají do finančních problémů. Určitým řešením by bylo, kdyby si řekli, že se pro dobro věci budou ještě pár týdnů místo jízdy na horském kole věnovat pěší turistice (nejlépe do obchodního centra pro potraviny a potom zase poklusem zpátky domů) a s pořizováním výzbroje, na kterou zatím nemají, ještě nějaký čas počkají. Zdraví, vztahy, rodina, děti, přátelé, práce, to všechno bude fungovat celkem v pohodě.

  • 9.

    Střelec

    ...
    V horoskopu na květen 2023 to kolem Střelců vypadá, že žádné zvláštní vzruchy do jejich životů nevstoupí, ani ve smyslu záporném, ale ani ve smyslu kladném. Je hodně pravděpodobné, že pokud si Střelec naplánoval nějakou životní změnu, jako třeba stěhování, změna práce, svatba, rozvod, odjezd do zahraničí, tři týdny v lázních nebo početí dítěte, tak se máj - lásky čas k tomu neukáže jako vyloženě vhodný. Spíše se všechny astrologické okolnosti vzhledem k očekávané změně jeví spíše v tom smyslu, že květen je letos pro Střelce měsícem odpočinku a zpomalených reakcí. Možná by se i vyplatilo vynechat přesčasy, omezit sportování a všechno si naplánovat tak, aby zbylo hodně času na pořádný odpočinek. Samozřejmě, pokud se o někoho staráte nebo máte jakýkoliv projekt "čerstvě rozestavěný", tak v díle pokračujte, ale rozhodně se neznačte nijak přepínat. Žijeme sice ve společnosti, která je naladěná na co nejvyšší výkon, ale ne vždy to odpovídá požadavkům naší biologické existence.

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    Zdraví, vztahy, práce a bydlení bude v pořádku, tedy aspoň v tom smyslu, že finančně to utáhnete a pokud budete s něčím nespokojení, tak si postěžujete a všechno se napraví. Máj - lásky čas bude pro všechny Kozorohy plynout klidně, tiše a nenápadně, běžného Kozoroha si často ani nevšimnete, když bude stát hned vedle vás nebo ve frontě těsně před vámi. Budou mít trochu potíže s navazováním nových známostí, přestože seznamování by mělo patřit k jarním rituálům. Obvykle v takových případech doporučuji provést několik rituálů na seznámení s partnerem, s partnerkou, popřípadě též pomůže pověsit si krk venušin pentagram sexu a spokojených vztahů. Potom máte hned nabídek, že to ani nestačíte třídit, testovat, zařazovat a vyřazovat, chce to prostě vyzkoušet.

  • 11.

    Vodnář

    ...
    Do Vodnáře trochu, lehce zasahuje Pluto, je to planetka mrňavá, ale poměrně dost nezbedná, a když se spojí květen s Plutem, tak z toho plynou vztahy, které se často začnou rozpadat ještě předtím, než pořádně začaly, popřípadě se objeví krize ve vztahu, který do té doby sloužil spolehlivě jako cokoliv, co jste zdědili po pedantickém dědečkovi, tedy, kromě samotných dědečkových vztahů. Když ale nebudete trvat na kvalitě vašich vlastních navázaných vztahů a nebudete chtít převzít žádný vztah po dědovi, tak budete celkově spokojení a nic vás nerozhází. Vodnáři budou řešit (kromě vztahů) hodně věcí z oblasti práce a různých brigád, určitě se vám podaří najít dva nebo tři Vodnáře, kteří budou mít dvě nebo tři práce, popřípadě budou chodit z jedné práce do druhé a to i v začátečnickém důchodovém věku. Doba si to žádá a my jsme hrdí a vděční osudu, že to dokážeme zvládnout.

  • 12.

    Ryby

    ...
    Jako již delší dobu, i tentokrát se nám ukazuje znamení Ryb jako znamení rozervaných umělců, filosofů, cestovatelů a dobrodruhů. Takže, pokud ještě nevíte, co byste měli během května podniknout, vyhlédněte si nějakou vzdálenou destinaci, do které se vydáte téměř jako na dovolenou, ale nemusí to být dovolená v pravém slova smyslu, můžete zkusit v neznámé zemi navázat nějaké pracovní nebo obchodní kontakty a pokud to nebude zasahovat do činnosti místním drogovým kartelům, může se vám podařit uzavřít  i několik zajímavých obchodů, fantazii se meze nekladou a právě proto si všechno ostatní už musíte domyslet sami. Ale je zde velká pravděpodobnost, že budete spokojeni a je i možné, že dosáhnete nějakého menšího či většího podnikatelského zisku.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz