Míša je neuvěřitelně aktivní žena, která vždy sportovala a ke sportu vede i své tři děti Míšu (14), Markétku (11) a Marečka (5). Její velkou radostí jí až donedávna byla i práce, protože jako vystudovaná zdravotní sestra a laktační poradkyně pomáhala maminkám a dětem na dětském JIP v nemocnici v Havlíčkově Brodě. 

Rakovina s metastázemi

Teď se ale musí sestředit hlavně na sebe a svůj boj se zákeřnou nemocí. Vše začalo loni na podzim roku, kdy si všimla výtoku z bradavky a nahmatala si bulku v prsu. „Následovalo vyšetření, kde mi bylo sděleno, že se jedná o zduřenou mléčnou žlázu. Uklidnila jsem se a nepřikládala tomu velký význam. Po pěti měsících jsem si ale bohužel nahmatala ještě navíc zduřenou uzlinu a následovalo velké kolečko různých vyšetření, včetně biopsií,“ popisuje pro Blesk Michaela Pytlíková. Lékaři odhalili rakovinu prsu a bohužel i mnohačetné jaterní a uzlinové metastáze.

Čekání na nový lék

Mladá žena se nyní připravuje na další dávku paliativní chemoterapie a biologické léčby a všichni velice doufají, že se povede další šíření nádorů alespoň zpomalit či nejlépe zastavit. „Po chemoterapii jsem měla takové ty obvykle potíže, jako nevolnosti, únavu, každou chvíli mi tekla krev z nosu. Teď mi hodně začaly vypadávat vlasy,“ vypráví Míša, která se snaží, aby její děti léčbu v každodenním fungování rodiny pocítily co nejméně.

„Samozřejmě o mé nemoci vědí. Řekla jsem jim, že budu dělat vše pro to, abych se uzdravila. To jsem ještě tedy nevěděla, v jaké už je to fázi, ale i tak se budu snažit tady pro ně být, jak jen to půjde, a mezitím snad objeví nějaký nový lék,“ doufá Míša.

Aktuálně je v pracovní neschopnosti, a protože je samoživitelka nemá peněz nazbyt. Přátelé proto pro ni a její děti založili sbírku na dobročinné platformě Donio. Vybrané peníze budou využity na úhradu nákladů za léčbu, studium dětí či zaplacení volnočasových aktivit. „Rádi bychom Míše dopřáli to nejlepší, co může se svými dětmi zažít,“ dodávají zakladatelé sbírky.

 

Video
Video se připravuje ...

Jak provádět samovyšetření prsu CNN

Fotogalerie
10 fotografií