Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Den matek očima českých celebrit: Fotky z dětství i dojemná vyznání!

/
  • Celebrity oslavují Den matek.
    Aktualizováno - 15. května 2023 ● 11:30
    14. května 2023 ● 14:43

    České celebrity oslavují Den matek! Z jejich vyznání na sociálních sítích vyzařuje láska a vděčnost k ženám, které jim daly život a které jim vždy dodávaly (a některým ještě stále dodávají) sílu. Některé osobnosti našeho šoubyznysu dokonce prozradily, jaké jsou to pro ně samotné pocity být matkami... a jaký vliv to má na jejich život.

  • 1.

    Andrea Růžičková (38), herečka

    „Děkuji, že můžu být mámou. Děkuji mé mámě a děkuji mámě mého muže. A také jejich mámám a mámám jejich mám,“ napsala na sociální síť herečka Andrea Růžičková, známá třeba ze seriálu Vyprávěj. K fotografii těhotenského bříška přidala dojemnou báseň modlitbu, „neboť za mámy je třeba také se modlit. Za ty úžasné mámy, ale i za ty méně dokonalé. Protože daly život.“ Necháváme ji v původním slovenském znění.

     

    Milan Rúfus: Plachá modlitba za mamkino srdce.

     

    Keby som videla i v najskrytejšom sníčku,
    kde na zemi je toľko dobrých slov,
    zložila by som z nich modlitbu pre mamičku,
    veď ona sama je už modlitbou.

     

    Jej pohladenie,
    jej úsmev i vráska,
    sú ako modlitba, čo do nej vložil Boh.
    Mama je láska.
    Lebo aj Boh je láska.
    Pusto by sa nám žilo, bez tých dvoch.

     

    „Kde som ju videl, odkiaľ sme si známi?“
    usmial sa Stvoriteľ,
    keď stvoril srdce mamy.

     

    A vedel dobre, že nemôže byť iná.
    Pretože raz aj On
    jej zverí svojho syna.

  • 2.

    Eva Holubová (64), herečka

    Den matek byl obzvlášť bolestivý pro Evu Holubovou, která sdílela dvě pasové fotky – na jedné byla její maminka, na druhé dcera Karolína (28). „Nikdy se nepotkaly. Je to zvláštní, mami, tolik let, a pořád se mi zalévají oči slzami. Jsou jizvy, které se nezahojí. Nikdy mne nepřestane mrzet, žes nepoznala svá vnoučata. Mam tě ráda, mami,“ posteskla si.

  • 3.

    Lucie Benešová (48), herečka

    Lucie Benešová zalovila v archivu a pochlubila se černobílým snímkem s maminkou. Hned je jasné, po kom plavovlasá herečka podědila své půvaby... „Vše nej všem úžasným maminkám. Hlavně té mé,“ napsala ke společným momentkám.

  • 4.

    Tereza Maxová (51), modelka

    Fotografii oproštěnou od barev sdílela na svém profilu i modelka Tereza Maxová. „Díky za veškerou lásku a trpělivost… you are simply the best. Happy Mother’s Day to all the incredible mom’s out there,“ uvedla k tomu dvojjazyčně. Překlad ale asi není potřeba...

  • 5.

    Martina Pártlová (43), zpěvačka

    „Všem milujícím maminkám přeju krásnej svátek, zdravý děti, hodně bezpodmínečný lásky, pevný nervy, žádný nevyžádaný rady, hodně opečenejch buřtů s děckem v zádech a kopec srandy, i když vám zrovna lítá nějakej bordel do ksichtu,“ žertovala zpěvačka Martina Pártlová u povedené momentky od ohně.

  • 6.

    Tereza Vítů (30), herečka

    „Mámy, všechno nejlepší vám všem! Tyhle fotky se od reálnýho mateřství asi víc lišit nemůžou, proto nám přeju taky trochu tohohle: lehkosti, slunce, nemuset nic řešit a možnost jen se tak courat... Sama to teď potřebuju jako sůl. A připíjím na celou tu smršť lásky, dřiny, nasazení, pochyb a dojetí!“ uvedla na Instagramu herečka Tereza Vítů u dechberoucí momentky z pole plného květin.

  • 7.

    Andrea Bezděková (29), modelka

    Upřímné vyznání své mamince poslala skrze sociální síť modelka Andrea Bezděková, kterou si národ nezamiloval ani tak pro účast v Miss, ale díky výkonu, který předvedla v reality show Survivor. „Tu statečnost, kterou v sobě nosím, tu jsem okoukala od tebe. Mami,“ napsala k společnému videu, které je zachycuje ve vířivce s šampaňským.

  • 8.

    Stanislava Jachnická (57), herečka

    Herečka a dabérka Stanislava Jachnická má velice vitální maminku. A dokázala to i 14. května. „Den matek jsme oslavily po svém – tancem,“ napsala totiž k povedenému videu, na němž společně s maminkou trsá na písničku Toma Jonese She's a Lady.

  • 9.

    Lenka Vémolová (33), bývalá playmate

    „Krásný DEN MATEK na náš svátek. Mít děti je úplně jiný rozměr života. Můj životní sen se mi splnil. Děkuji každý den za to, co mám,“ přiznala na Instagramu někdejší playmate Lela Ceterová, která má s MMA zápasníkem Karlem Vémolou (37) dvě roztomilé ratolesti – syna Rockyho (1) a dcerku Lili (3).

  • 10.

    Václav Kopta (57), herec

    Nejenom dámy se nechaly v Den matek dojmout – také někteří muži se vyjádřili k nejdůležitějším ženám svého života. Třeba herec Václav Kopta. K retro snímku, který ho coby týdenní miminko zachycuje v náručí maminky, si vystačil s pouhým slůvkem „máma“ a emotikonem ve tvaru srdíčka...

  • 11.

    Pavlína Pořízková (58), modelka

    Topmodelka Pavlína Pořízková si užila Den matek ve společnosti svých „nejoblíbenějších lidí“ – tedy svých dvou synů a snoubenky jednoho z nich, s nimiž si zašla na koktejl. „Pro mě je slovo ‚matka‘ kotvou bezpodmínečné lásky. Vy všichni, kteří svou láskou udržujete někoho v bouři, jistě cítíte, co to slovo pro mě znamená. Nemusíte být biologickou matkou. Jen ten stálý zdroj jiskřivé, čisté životodárné lásky,“ uvedla na Instagramu.

  • 12.

    Petra Nesvačilová (37), herečka

    „Krásný náš den, maminky. Je to Všechno. Je to zázrak. Vesmír. Krása,“ rozjímala herečka Petra Nesvačilová, která letos poprvé oslavila Den matek i z té druhé strany – dcerce s exotickým jménem Jasmína Rikka Vápeníková dala život loni na podzim.

  • 13.

    Leona Machálková (55), zpěvačka

    Podobně jako Pořízková i Leona Machálková pojala Den matek jako „rande“ se svou ratolestí, odkud zpěvačka připila „na zdraví všem maminkám“. „Přejeme vám s mým Arturem spoustu lásky a porozumění. A udělejte si na sebe čas jak jen to půjde,“ apelovala na své followery. 

  • 14.

    Zuzana Belohorcová (47), bývalá moderátorka

    Někdejší moderátorka lechtivých pořadů Láskanie a Peříčko si ke Dni matek nadělila pěkný dárek – společné focení s dcerkou Salmou (13). „Jak ten čas rychle letí… když jsem při focení pozorovala Salminku v akci, tak jsem si uvědomila, že už to není ta malá holčička, ale vyrostla z ní krásná mladá slečna,“ žasla.

     

    Kromě toho sdílela Zuzana Belohorcová jak fotky z mládí své maminky, tak i ty současné – z nichž bylo jasně patrné, že v téhle rodině šly geny, jak se říká, přes kopírák...

  • 15.

    Tereza Brodská (55), herečka

    Dcera herce Vlastimila Brodského (†81) a herečky Jany Brejchové (83) nahrála na sociální síť skutečný klenot, ještě černobílou momentku se svou slavnou maminkou, se stručným popiskem: „Děkuji ti, maminko!“ A v těch třech slovech bylo všechno...

  • 16.

    Eva Decastelo (44), moderátorka

    Podobná slova zvolila i moderátorka Eva Decastelo. „Děkuju za vše, maminko,“ uvedla u momentky, která vznikla při společném focení Evy s maminkou i dcerou Zuzankou (12).

  • 17.

    Dagmar Havlová (70), herečka

    Ani někdejší první dáma se moc nerozepisovala. „Myslím na tebe každý den. Děkuji, maminko,“ uvedla Dagmar Havlová u snímku nepochybně staršího data, na němž pózuje se ženou, která jí darovala život

    .
  • 18.

    Regina Řandová (55), herečka

    Herečka Regina Řandová si užila Den matek s kamarádkou. „Svátek všech maminek jsme oslavily. Maminky, kamarádky. V mé oblíbené restauraci, s perfektní obsluhou,“ libovala si. Kromě toho však ale sdílela i fotku své maminky. A na první dobrou bylo jasné, že jsou spřízněné – jsou si totiž neuvěřitelně podobné!

  • 19.

    Taťána Kuchařová (35), modelka

    „Moje jediná, milovaná, která mi dala život a vždy při mě stála a podporovala mě při studiích a v mých koníčcích, abych pak v sedmnácti vylítla z hnízda a šla do světa za svými sny. Stála jsi při mě v dobrém i zlém. Podržela jsi mě, když jsem to chtěla vzdát, a slavila jsi se mnou všechny úspěchy. Byla jsi tu pro mě ve chvílích nejtěžších… Slavíš dnes svátek a já ti děkuji za vše a přeju ti Boží požehnání, lásku a všechno štěstí vesmíru! Krásný Den matek, maminko!“ uvedla na sociální síti modelka a Miss World Taťána Kuchařová – a připojila dojemné snímky ze svého dětství.

  • 20.

    Jan Musil (55), moderátor

    „Děkuji ti, maminko, že jsi tu pro mě byla. Děkuji ti, maminko, že tu se mnou jsi. Alespoň ve vzpomínkách. Pusu tam do nebe a oslavuj Den maminek,“ vzkázal své mamince na onen svět, kam se odebrala v říjnu loňského roku, moderátor Jan Musil.

  • 21.

    Jenovéfa Boková (30), herečka

    „Mateřství. Nikdy člověku nedojde, jaké to je, dokud to sám nezažije. A u mateřství to platí dvojnásob. Tušila jsem, že to bude náročné, a proto jsem si chtěla nejdřív dosyta užít svůj bezstarostný mladistvý život, a myslím, že jsem si to splnila. I když, asi bych si uměla představit takhle žít ještě hezkých pár let, ale jak bych asi dopadla že? Hehe,“ rozepsala se na Instagramu herečka Jenovéfa Boková.

     

    „Mateřství vám otevře nové obzory. Člověk si pak té své maminky váží o to víc, že to s námi všechno zvládla a přitom neztratila samu sebe. Obdivuju svoji sestřičku a kamarádky, které měly tak brzy děti, ten mladistvý divoký život neměly a nikdy si na to moc nestěžovaly. Ano, být matkami si často vybíráme, ale někdy se jimi stáváme neplánovaně. Tak i tak mají obě varianty právo si někdy postěžovat, stejně jako si stěžujeme na kocovinu. Obojí jsme totiž chtěli, ale obojí to někdy bolí. Nemyslím, že by někdo toužil mít kocovinu, ale je to důsledek toho co jsme chtěli, chápete.

     

    Tenhle svátek je ale i pro ty, co maminkami nechtějí být, nemůžou a nebo už svoje maminky nebo dětičky nemají. Jestli ale tu svoji ještě máte, tak ji fakt poděkujte, máte totiž za co. Já té své děkuju za nekonečnou lásku, trpělivost, kamarádství a že mě vždy vyslechne a nikdy neodsoudí. A svojí dcerušce děkuju, že díky ní jsem se maminkou také stala. Tak snad Ti budu dobrou mámou,“ uvedla dojemně u fotky s dcerkou na hrudi.

  • 22.

    Dominika Stará (29), zpěvačka

    „MÁMA je ten nejkrásnější titul, jaký jsem mohla získat. Denně, denně děkuji Bohu za moji rodinu, za mého manžela a za naše děti. Jedno si držím v náručí již nádherných 15 měsíců, druhé si nosím pod srdcem už pátý měsíc. Není nic víc, co bych k životu potřebovala. Miluji je víc, než jsem si kdy dokázala představit. Nikdy jsem si nemyslela, že jsem schopna tolika lásky. Láska k dětem a k manželovi, to je něco neskutečného, ​​je to úplně jiný level a pořád se tomu učím porozumět,“ svěřila se zpěvačka Dominika Stará.

     

    Finalistka první sezony Česko Slovenské Superstar, kde skončila třetí, tedy jako nejúspěšnější ženská účastnice soutěže, dále pokračovala: „Být mámou je to nejkrásnější a zároveň nejtěžší povolání. Už nikdy nebudu bez obav, protože vždy se budu bát o své děti, i když jim bude 50 let. Už nikdy nebudu sama, protože vždy zde budou můj manžel a naše děti, už se vše podřizuje a přizpůsobuje jim – v tom nejlepším! Mateřství mi hodně dalo, dává, hodně mě naučilo a pořád mě učí. Zejména větší trpělivosti, pokoře, nesobectví a víře v sebe samu a v to, že pro mé děti jsem ta nejlepší máma a všechno dělám z upřímné a čisté lásky pro jejich dobro. I tu moji maminku dnes chápu mnohem lépe a jsem za ni ještě více vděčná než kdykoli předtím.

     

    Dnes přeji každé mamince krásný Den matek. Jsme superženy a dnes už vím, že toho zvládneme mnohem víc, než si častokrát myslíme.“

  • 23.

    Jitka Zelenková (72), zpěvačka

    „Nezapomeňte dneska na svoje maminky,“ kladla na srdce svým fanoušků zpěvačka Jitka Zelenková, která připojila snímek, na němž je zachycená se sou šarmantní maminkou i ona.

  • 24.

    Vendula Pizingerová (51), zakladatelka Kapky naděje

    Být matkou… Čím jsem starší, tak víc vnímám mateřství jako dar a taky jako neúnavnou práci, kterou odvedly i naše matky s námi. 🙏🏼🙏🏼 Často na tu svoji myslím a chápu věci jinak… víc do budoucna. Mojí mámě už to říct nemůžu,“ posteskla si na Instagramu Vendula Pizingerová, zakladatelka a prezidentka nadačního fondu Kapky naděje. „Jsem matkou tří dětí (Klára, Jakub, Josef), ale vlastně jich mám víc! Obdivuji všechny mámy, co jsem kdy potkala na společné cestě Kapky naděje. Přeju všem zdraví a pevné,“ zdůraznila dáma aktivní na poli charity.

  • 25.

    Jitka Boho (31), modelka

    „Nejsem dokonalá máma… Jsem dost často protivná, nervózní a večer unavená. Však maminky ví, že je to občas pořádná řehole…Ale snažím se pro ty moje děti udělat maximum. Položila bych za ně život bez váhání…“ přiznala modelka a Misska Jitka Boho. „Moje maminka mi říkala, počkej, až budeš mít vlastní děti, to poznáš, co je to STRACH…Měla pravdu, jak jinak. Strach mám o ně ten největší.

     

    Maminky, mějte se rády takové, jaké jste!!! Nemáme to občas vůbec jednoduché. A proto si vypůjčím slova od Marie Doležalové o tom, abychom se ženy navzájem víc podporovaly a chválily. A té své mamince děkuji z celého svého srdce za to, co pro nás udělala – a dělá stále,“ dodala emotivně kráska, která je aktuálně na dovolené v Ománu.

  • 26.

    Dáša Zázvůrková (41), zpěvačka

    „Dneska má moje maminka svátek. Všechny maminky mají dneska svátek, ale jen ta moje je moje a jediná. Ona je totiž jedinečná,“ dojala své příznivce šansoniérka Dáša Zázvůrková.

  • 27.

    Bára Fišerová (44), herečka

    „Nejkrásnější čas je, když máš svou maminku zdravou a šťastnou po svém boku… Snad takového času je před námi ještě spoustu… Krásný svátek všem maminkám po celém světě,“ napsala na Instagram herečka Bára Fišerová, známá z celé řady seriálů – třeba z Modrého kódu – a sdílela momentku s maminkou, po které zjevně podědila úsměv.

  • 28.

    Nora Fridrichová (45), moderátorka

    Novinářka a moderátorka Nora Fridrichová, známá především z pořadu České televize 168 hodin, zalovila v archivu, aby našla fotku z prázdnin před mnoha, mnoha lety. Společně s maminkou pózují u jakési lodě. „Mamko, děkuju, žes mě porodila, a za směr, cos mi dala. I ta flotila jednou bude!“ vtipkovala Nora.

  • 29.

    Kristýna Hrušínská (38), herečka

    Maminkou herečky Kristýny Hrušínské, pocházející ze slavného hereckého rodu Hrušínských, není nikdo jiný nežli Miluše Šplechtová (65). Fotku z dob, kdy byla ještě mladá a Kristýna miminkem, opatřila její dcera jednoduchým popiskem „maminka“.

  • 30.

    Halina Pawlowská (68), spisovatelka

    Slavná česká spisovatelka Halina Pawlowská sdílela na sociální síti dojemnou momentku. „Moje maminka, moc na ni myslím, protože je svátek matek, a protože tahle fotka vznikla dvě hodiny poté, co jsme pohřbily tatínka. Maminka, se zlomenou rukou, tehdy řekla: ‚Ale já nechci být vdova!‘ Jako vdova žila ještě čtrnáct let. Moc mi pořád chybí. Není nikdo, kdo by se o mě tak bál a tak mi přál! Diky, mami!“ posteskla si autorka nejednoho bestselleru.

  • 31.

    Michaela Tomešová (31), zpěvačka

    Zpěvačka a herečka Michaela Tomešová, se na svém proflu svěřila, že „chtěla pro dnešní den najít fotku, která vystihuje mateřství ve všech jeho sférách.“ Nějakou hezkou, kde bude jak ona, tak i její maminka a děti. „Ale najednou mi do očí ťukla tahle – obyčejná autentická  momentka, o které jsem v životě netušila, že by spatřila světlo světa, ale je na ní vše. Prostě ‚ukaž pravdu‘. Já, týden po porodu, konajíc tu nejmaminkovatější ze všech MAMA činností, vzhlížíc s obdivem na svoji maminku, která je zároveň tou nejlepší babičkou, jakou jen kluci můžou mít.“

     

    Maminka byla Míše vždy velikou oporou. „Když se narodil Jonďa, Kristián byl pořád ještě miminko a hodně mi v době šestinedělí pomáhala. A pomáhá s láskou a péčí sobě vlastní dodneška. Mám štěstí, že ji mám, a i když je občas vztah matka/dcera trochu jako na horské dráze, nikdy nepřestanu děkovat za to, že jsem si vybrala právě tebe! A vám všem maminkám přeju hodně trpělivosti, plnou náruč lásky a pochopení,empatii, laskavost a odvahu. Odměnou za to jsou naše milující děti,“ dodala manželka Romana Tomeše (35).

  • 32.

    Michaela Ochotská (38), moderátorka

    „Jsem máma a už 8 let si to neskutečně užívám. Děkuji za to. Každý rok života s tebou je jiný, výjimečný, nový.. Jako by to bylo včera, co ses narodil, a my byli nejšťastnější na světě. Život s tebou je prostě barevnější… Miluji a děkuji,“ vyznala se Michaela Ochotská na interneru svému synkovi Andrému, jehož otcem je tenista Lukáš Rosol (37). „A všem maminkám krásný sváteční den. Užijme si ho,“ doplnila.

  • 33.

    Lucie Bílá (57), zpěvačka

    Zpěvačka Lucie Bílá zveřejnila jednoduchou, ale ve své podstatě velice silnou fotku se svým synem Filipem Kratochvílem (28), jenž ji líbá na čelo. „Být máma je nejvíc…“ uvedla k ní – a nic dalšího dodávat nemusela.

  • 34.

    Tomáš Trapl (59), zpěvák

    Povedený snímek sdílel na internetu i muzikálový zpěvák Tomáš Trapl. „Všichni dnes dávají své maminky nebo sebe jako maminky. Tak jsem dal oboje,“ vtipkoval muž, jenž po mamince skutečně podědil výrazný profil. „Fotka je 59 let stará a oba ještě zatím žijeme… Takže na zdraví!!“ dodal zvesela.

  • 35.

    Galerie

    Na všechny fotky (a na mnohé další) se můžete podívat do naší galerie.

    Video
    Video se připravuje ...

    Den matek: Co popřejí modelky Faltýnová, Sokolová a Válková? Adam Balažovič

    Fotogalerie
    60 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

Jirik-ta: už nekradu

(14. 05. 2023 15:41)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy