Když Werner poprvé vstoupil do půvabné „řadovky“ z přelomu 19. a 20. století v centru Amsterodamu, okamžitě mu bylo jasné, že tohle místo má obrovský potenciál. Nejen díky své lokaci v srdci oblíbené metropole hned vedle jednoho z mnoha vodních kanálů, ale také díky dispozici, se kterou bude možné čarovat. Velkorysý a zároveň členitý vnitřní prostor umožnil majiteli vytvořit v domě hned několik „bytů“ a také nejrůznější tajemná zákoutí, která interiéru propůjčují nezaměnitelné kouzlo. Wernerovým záměrem bylo od začátku stvořit příjemné místo, kde se budou setkávat lidé z různých koutů světa. „Celý proces renovace zabral půl roku. Já jsem mezitím sháněl vhodné vybavení, a jakmile řemeslníci skončili s opravami, hned jsem se pustil do práce,“ vypráví sympatický majitel s velkým citem pro kombinování všeho možného i nemožného. Když do domu vstoupíte, okamžitě na vás dýchne pocit pohody a neskonalého komfortu. Toho se majiteli podařilo docílit (nejen) prostřednictvím různorodého vybavení, které dohromady působí jako neuvěřitelně útulný mix. Wernerův oblíbený trik spočívá také v záplavě čerstvých květů, ve vůni linoucí se z exkluzivních bytových parfémů, a večer navíc v mihotavém světle všudypřítomných svíček.

V centru dění

Villa Nicola, jak svému domu Werner říká, pochází z roku 1900 a nachází se v těsné blízkosti Utrechtsestraat, mezi turisty velmi populární ulice plné obchodů a kaváren, a kosmopolitní čtvrti De Pijp, vyhledávané především pro své restaurace s výtečnou blízkovýchodní kuchyní. S historií pivovarnictví se zase dá seznámit v nedaleké budově bývalého pivovaru Heineken Experience, což jistě ocení nejen čeští návštěvníci města. Zkrátka Villa Nicola je ideálním výchozím bodem pro každého, kdo chce objevovat amsterodamskou historii a kouzlo starobylých uliček. Proto se Werner rozhodl, že bude část svého rozlehlého domu pronajímat turistům – sám obývá horní dvě patra budovy, zbylá dvě jsou k dispozici příchozím. „Svým hostům nabízím ubytování formou bed & breakfast. Bohatou snídani výhradně ze sezonních ingrediencí servírujeme až do postele kompletně oděné do egyptské bavlny,“ prozrazuje Werner, v čem tkví jeho obchodní strategie. Také si zakládá na osobním přístupu a každého zákazníka chodí přivítat osobně v doprovodu svého milovaného Keese.

Zajímá vás recept na Wernerův eklektismus nebo byste se rádi dozvěděli, na kolik vás noc ve Ville Nicola vyjde? To a mnohem víc se dočtete v červnovém čísle Blesku Bydlení, které je od 17. 5. k dostání na novinových stáncích. Můžete s ním soutěžit o skvělé BBQ grily. Seženete ho také na Kosik.cz nebo si ho můžete pohodlně a s dopravou zdarma koupit v našem iKiosku.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Bydlení červen