Obsah seriálu My děti ze stanice Zoo

Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi a Benno se setkávají ve vzrušujících klubech a na undergroundových večírcích v Berlíně. Jsou silní, odvážní a užívají si nevázaný život v tomto "ráji" – který se zpočátku zdá plný barev, výzev a vzrušení.

Středobodem skupiny je Christiane, jejíž život se po zdrcujícím rozvodu rodičů zcela zhroutí. Uteče z domova a brzy se ocitne ve spárech omamného podsvětí. Zatímco se přátelé navzájem sbližují a neustále vyhledávají další vzrušení, balancují mezi intenzivními pocity euforie a temnou, nebezpečnou depresí. A jak se jejich vztahy prohlubují a rozpadají, jejich individuální traumata je stahují ke dnu, z něhož se některým z nich už nikdy nepodaří odrazit.

Obsazení seriálu My děti ze stanice Zoo

Herci Postavy
Lena Urzendowsky Stella
Michelangelo Fortuzzi Benno
Jana McKinnon Christiane
Lea Drinda Babsi
Jeremias Meyer Axel
Bruno Alexander Michi
Bernd Hölscher Günther Breitweg
Ralf Dittrich Christianin dědeček
Angelina Häntsch Karin
Sebastian Urzendowsky Robert

Lena Urzendowsky - Stella

Vyrostla v Berlíně. Je mladší sestrou herce Sebastiana Urzendowského. Od roku 2005 navštěvovala divadelní a muzikálovou školu Stage Factory Berlin, kterou v roce 2012 absolvovala jako nejlepší ze třídy. V roce 2014 debutovala ve vedlejší roli v adaptaci pohádky ZDF Die Schneekönigin.

Po vedlejší roli v celovečerním filmu Bibi & Tina: Mädchen gegen Jungs (2016) se ve stejném roce dostala do povědomí širšího publika hlavní rolí v televizním filmu Das weiße Kaninchen (Bílý králík), v němž hraje dospívající oběť kybergroomingu. Její výkon po boku Devida Striesowa byl v roce 2016 oceněn zvláštní cenou Filmové ceny Güntera Rohrbacha a v roce 2017 Grimmeho cenou a televizní cenou Güntera Stracka.

Další pozornost si získala hlavní rolí v televizním filmu Der große Rudolph o módním návrháři Rudolfu Moshammerovi, v němž si zahrála po boku Thomase Schmausera a Hannelore Elsnerové. V roce 2018 obdržela za svůj herecký výkon Hesenskou televizní cenu a v roce 2019 získala propagační cenu Německé televizní ceny a Německou hereckou cenu v kategorii mladých talentů. Ve své děkovné řeči se mimo jiné pozitivně vyjádřila o Fridays for Future a apelovala na ekologičtější filmovou produkci.

V roce 2018 složila v Berlíně dvojjazyčnou německo-francouzskou maturitu, bezprostředně poté proběhlo natáčení celovečerního filmu Leonie Krippendorffové Kokon. V něm ji můžeme vidět v její první hlavní filmové roli spolu s Jellou Haase, Lenou Klenke a Elinou Vildanovou. Film byl zahajovacím filmem sekce Generace 14+ na Berlinale 2020. Získal také "Cenu za nejlepší celovečerní film" na Mezinárodním filmovém festivalu v Cardiffu. Ona sama získala "Cenu za nejlepší výkon v ženské roli".

Další ocenění získala za film Kokon na Bavorských filmových cenách 2020 jako nejlepší začínající herečka.

Michelangelo Fortuzzi - Benno

Pochází z německo-italské divadelní rodiny. Jeho otcem je herec a režisér Alberto Fortuzzi, jeho starší bratr Valentino Fortuzzi je rovněž hercem. Fortuzzi vyrůstal v Berlíně-Moabitu. Navštěvoval Sophie-Scholl-Schule v Schönebergu. V roce 2019 získal Fortuzzi za svůj herecký výkon v mnohokrát oceněném dramatu Alles Isy (scénář a režie Mark Monheim a Max Eipp) německou televizní cenu-Förderpreis 2019.

Ztělesnil v něm hlavní postavu filmu, šestnáctiletého Jonase Vanderberga, který je sužován pocity viny po znásilnění spolužačky spáchaném společně se dvěma kamarády a hledá řešení zdánlivě bezvýchodné situace. Fortuzzi si zahrál také roli Mattea Florenziho, který hledá svou sexuální orientaci, v rozhlasovém seriálu Druck, německé adaptaci norského originálu SKAM.

Fortuzzi hrál v Drucku po boku Mileny Tscharntke a Lukase Alexandera von Horbatschewského. V roce 2021 si zahrál roli Benna v seriálu My děti ze stanice Zoo, osmidílném televizním zpracování stejnojmenné knihy, který byl uveden na Amazon Prime. Fortuzzi je rodilým mluvčím němčiny, italštiny a také angličtiny. Od roku 2020 studuje herectví na Giles Foreman Centre for Acting v Londýně.

Jana McKinnon - Christiane

Narodila se jako dcera Rakušana a Australanky a vyrůstala v Austrálii a ve Vídni. První herecké zkušenosti získala ve čtyřech letech v krátkém filmu rodinného přítele.

V roce 2015 dostala hlavní roli v celovečerním filmu režiséra Dominika Hartla Beautiful Girl po boku Lilian Klebow a Haryho Prinze, kteří v něm hrají její rodiče. Za tuto roli získala cenu pro nejlepší mladou herečku na Filmkunstfest Mecklenburg-Vorpommern. Byla také nominována na nejlepší začínající herečku na Romy Awards 2016.

Další hlavní roli ztvárnila v celovečerním filmu Jeder der fällt hat Flügel (režie: Peter Brunner), který v červenci 2015 získal Zvláštní cenu poroty na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech a v září 2016 byl uveden do rakouských kin. V roce 2018 si McKinnonová zahrála po boku Alli Neumannové v celovečerním filmu Kima Franka Wach.

V roce 2020 získala za svůj výkon cenu New Faces Award pro nejlepší mladou herečku. V seriálu společnosti Amazon Wir Kinder vom Bahnhof Zoo, remaku celovečerního filmu Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo, ztělesnila roli Christiane F. V epizodě Tatort z roku 2021 Luna frisst oder stirbt ztělesnila roli spisovatelky Luise Nathanové po boku Leny Urzendowské, s níž se předtím objevila před kamerou v seriálu My děti ze stanice Zoo.

V celovečerním filmu Servus Papa, See You in Hell (2022) režiséra Christophera Rotha měla hlavní roli Jeanne. V září 2022 bylo oznámeno, že si zahraje hlavní roli sedmnáctileté Liv ve filmové adaptaci Stříbrné trilogie Kerstin Gierové pro Prime Video v režii Heleny Hufnagel. Byla součástí hlavního hereckého obsazení jako Jo Mackenzie v australské minisérii Bad Behaviour poskytovatele streamingu Stan, která byla uvedena v únoru 2023.

Lea Drinda - Babsi

Zahájila svou hereckou kariéru v roce 2017 v krátkém filmu Die letzten Kinder im Paradies, který byl natočen na HFF v Mnichově. První vedlejší role v televizních seriálech získala v roce 2019 ve veřejnoprávních inscenacích Die Pfefferkörner a Letzte Spur Berlin.

Svou první hlavní roli si Drinda zahrála jako "Babsi" v televizním seriálu My děti ze stanice Zoo. Na začátku natáčení v roce 2019 byla ve svých 17 letech nejmladší členkou hlavního obsazení. Souběžně s natáčením si dodělávala maturitu, ale zatím se chce herectvím živit. Drindiným druhým mateřským jazykem je valencijština. Žije v Berlíně.

Jeremias Meyer - Axel

Narodil se v roce 1999 v Mnichově. V televizním seriálu se poprvé objevil v roce 2010 v epizodě Der Bergdoktor. Jeho první filmová role byla v roce 2012 ve fantasy komedii Die Vampirschwestern režiséra Wolfganga Groose, kde ztvárnil roli Jacoba Bartona.

Hrál ho také v pokračováních Die Vampirschwestern 2 - Fledermäuse im Bauch a Die Vampirschwestern 3 - Reise nach Transsilvanien. V roce 2017 si zahrál Jaspera v televizním filmu Das Leben danach a následující rok hrál Finna v hlavní roli v televizním filmu Winterherz - Tod in einer kalten Nacht režiséra Johannese Fabricka.

V televizním seriálu My děti ze stanice Zoo z roku 2021 si Meyer zahrál po boku Jany McKinnonové jejího nejlepšího přítele Axela. Ve fantasy seriálu Der Greif, natočeném podle stejnojmenného románu Wolfganga Hohlbeina, hraje hlavní roli Marka po boku Ley Drindy a Zorana Pingela. Seriál měl premiéru na Prime Video v květnu 2023.

My děti ze stanice Zoo - podrobné informace o seriálu

Seriál je moderním převyprávěním životopisné knihy Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (My děti ze stanice Zoo) o Christiane F., která vyšla v roce 1978. Kniha patřila k největším úspěchům poválečné literatury faktu, rok a půl se držela na žebříčku bestsellerů časopisu Spiegel a v roce 1981 byla zfilmována za spolupráce Davida Bowieho.

Seriál My děti ze stanice Zoo vznikl jako mezinárodní koprodukce mezi Constantin Television a Amazon. Jako koproducenti se na něm podílely také Wilma Film Prag a produkční společnost Cattleya z Itálie. Film Fernseh Fonds Bayern podpořil produkci jedním milionem eur. Titulní budova Bahnhof Zoo, která dala filmu název, byla v 70. a 80. letech 20. století společenským místem v Berlíně.

Zejména zadní část nádraží na Jebensstraße byla považována za místo setkávání narkomanů a dealerů. Seriálovou adaptaci měla na starosti Annette Hessová, která napsala scénáře již k seriálu Ku'damm, zatímco Philipp Kadelbach režíroval všech osm dílů. Od léta 2019 do prosince 2019 se natáčelo také v České republice, převážně v Praze. Jako lokace posloužily například Divadlo X10, stanice metra Smíchovské nádraží či Motorest Ohio Kersko.

"Wir Kinder vom Bahnhof Zoo" (v překladu "My děti ze stanice Zoo") je kniha a televizní seriál podle skutečných událostí. Původně vyšla jako kniha v roce 1978 a už v roce 1981 byla adaptována do filmu s Davidem Bowiem. Knihu napsali novinář Kai Hermann a spisovatel Horst Rieck na základě rozhovorů s Christiane Felscherinovou, mladou dívkou, která se stala závislou na drogách a v 70. letech pracovala jako dětská prostitutka v Západním Berlíně.

Příběh se točí kolem Christiane F., čtrnáctileté dívky, která se koncem 70. let 20. století ocitla v berlínském drogovém podsvětí. Stane se závislou na heroinu a aby svou závislost uživila, začne se živit prostitucí. Název "My děti ze stanice Zoo" odkazuje na skutečnost, že mladí uživatelé drog a prostitutky se často scházeli na nádraží Zoo, kde se stýkali a věnovali svým nelegálním aktivitám.

Kniha a následný televizní seriál osvětlují drsnou realitu drogové závislosti, prostituce mladých lidí a společenských podmínek, které k těmto problémům přispívají. Získala si značnou pozornost a vyvolala veřejné debaty o zneužívání drog a zacházení s mladými lidmi v západním Německu. Kniha "Wir Kinder vom Bahnhof Zoo" zůstává významným dílem německé literatury a byla přeložena do mnoha jazyků. Slouží jako varovný příběh a obraz bojů, kterým čelí zranitelná mládež v zajetí závislosti a vykořisťování.

Viděli jste seriál My děti ze stanice Zoo? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu My děti ze stanice Zoo HBO Max

Fotogalerie
42 fotografií