Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lucie Benešová (49): Jsem zásadně proti fyzickým trestům. Ruka mi nikdy neujela

18. srpna 2023 | 06:00

Miluje léto, cestování a hlavně svou velkou rodinu. Vůbec nejšťastnější však oblíbená herečka je, když celá rodinná parta naloží dodávku a vyrazí na jih. Z jedné takové akce se právě vrátila.

Dělat s Lucií Benešovou rozhovor je neuvěřitelná radost. Neustále kolem sebe šíří pozitivní náladu, která je příjemně nakažlivá pro všechny v jejím okolí. Pokaždé zjišťuji, že se ještě dlouho po setkání s ní usmívám. Tentokrát nám mimo jiné prozradila, proč miluje léto, jaký má životní sen, co stojí za její super postavou i jak zvládá dospívání svých dětí.

VIDEO: Bydlení s Markétou Mayerovou: Jak bydlí Lucie Benešová?

Video se připravuje ...
Bydlení s Markétou Mayerovou: Lucie Benešová • VIDEO: Videohub

Pokud vím, letos už máte po dovolené, kterou jste strávila ve Španělsku.

Ano, byli jsme týden v Barceloně. Moje maminka má na podzim narozeniny a pravidelně od nás dostává dárek v podobě zájezdu. Objednám domeček nebo byt někde v zahraničí a jedeme se tam s celou rodinou podívat. Letos dostala Barcelonu, tak jsme tam zase vyrazili, celá naše parta. Miluji teplo, moře, jižní kraje, ať je to Itálie, Řecko, Španělsko…

Když mluvíte o létě, úplně jste se rozzářila...

Léto je moje oblíbené roční období. Hned po jaru. Přiznám se, že jaro mám trošičku raději. Léto miluji mimo jiné kvůli tomu, že mám pořád pocit, jako kdybych byla malé dítě, které se těší na prázdniny. Díky své profesi to můžu prožívat i v dospělosti. A tak na konci června pravidelně odpočítávám dny, kdy nám to konečně začne. Je příjemné mít před sebou vizi prázdninového léta malé školačky.

Jak si ho užíváte? Máte k tomu prostor, nebo jste zavalená prací?

Pokaždé jinak. Jednu věc ale dodržujeme stejně každý rok. Máme takovou rodinnou tradici, že společně celá rodina jezdíme k moři. Ještě před sebou máme čtrnáct dní v Chorvatsku. Letos poprvé s námi jede i naše roční vnučka, tak se hrozně těšíme. Čas na další aktivity vyzobávám podle práce. Tak různě, na pár dnů zajedu k přátelům, nebo se vypravíme někam po České republice. Ta je taky krásná.

Kde to tady u nás máte ráda?

Oblíbila jsem si Jizerské hory. A to až tak, že si tam stavíme roubenku. Dala jsem jí pracovní název Beneška. Plním si tím svůj celoživotní sen. Je krásné, jak se stává skutečností. Momentálně děláme střechu. Vše je, jak má být. Dokončit tohle dílo je momentálně takovou mojí hlavní životní motivací.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Michala Jendruchová
Video se připravuje ...