Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílenec kvůli víře ubodal chlapce (†6): Zasadil mu 26 ran!

Brutální útok se odehrál nedaleko Chicaga. (ilustrační foto)
Brutální útok se odehrál nedaleko Chicaga. (ilustrační foto)  (Autor: reprofoto ABC7)
Autor: ČTK - 
16. října 2023
05:55

Podle všeho kvůli jejich islámské víře ubodal v sobotu 71letý Američan nedaleko Chicaga šestiletého chlapce a vážně zranil jeho 32letou matku. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na policii, podle níž zločin souvisí s boji mezi Izraelem a palestinským radikálním hnutím Hamás. Krvavý čin odsoudil prezident Joe Biden. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) zase upozornil na nárůst počtu výhrůžek jak vůči muslimům, tak židům související s boji na Blízkém východě.

Policie dvojici těžce zraněných našla v sobotu v jejich bytě v obci Plainfield jihozápadně od Chicaga. Chlapec s palestinskými kořeny, který podle agentury Reuters utrpěl 26 bodných ran nožem s 18 centimetrovou čepelí, byl prohlášen za mrtvého po převozu do nemocnice, jeho matka navzdory více než deseti bodným ranám přežila.

„Detektivům se podařilo zjistit, že obě oběti tohoto brutálního útoku byly cílem podezřelého kvůli tomu, že jsou muslimové, a kvůli aktuálnímu blízkovýchodnímu konfliktu mezi Hamásem a Izraelci,“ uvedl v prohlášení úřad šerifa. Podezřelý byl zatčen ještě v sobotu a v nejbližší době bude předveden před soud.

Americký prezident Biden uvedl, že ho brutální vražda chlapce šokovala a znechutila. „Tento hrůzný čin nenávisti nemá v Americe místo a jde proti našim základním hodnotám,“ konstatoval v prohlášení. Američané se podle něj musí spojit a odmítnout islamofobii a všechny formy nenávisti.

Video  V Motole zachránili pobodanou ženu z Novodvorské.  - Fakultní nemocnice Motol
Video se připravuje ...

 

lucie13 ( 16. října 2023 08:21 )

A tyto “hrůzné” činy už jsou dávno standard v západní Evropě, jen hlavně opačným směrem a co se žen týká.
Antisemitismus je mezi muslimy velmi častý, tak se máme teď na co těšit, když chce Hamas sjednotit všechny muslimy. Ono stačí, když se propojí s radikály, proti takovému teroru nemáme šanci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání