Slavia i přes nezdar v Římě dál drží svůj pohárový osud ve svých rukou. Vstup do soutěže se jí totiž podařil na výbornou. Nejprve s přehledem porazila Servette Ženeva na jeho hřišti v poměru 2:0. Následně se sešívaní doma poradili i s moldavským mistrem Šeriffem Tiraspol, který rozdrtili 6:0. Ve třetím zápase sice už červenobílí nestačili na římský velkoklub, stále je však jejich pozice v tabulce skupiny G velmi dobrá. Nahrála jim totiž vzájemná remíza Tiraspolu s Ženevou. Po třech utkáních tak mají Pražané se šesti body pětibodový náskok na postup. I nadále navíc mohou pomýšlet na první místo. 

Na to ovšem budou muset Slávisté v odvetě doma zdolat AS Řím, k čemuž budou potřebovat notně zlepšený výkon. V prvním duelu se Slavii vůbec nepodařil start do utkání, na Olympijském stadionu inkasovala hned v první minutě po brance Boveho. Na toho navíc v 17. minutě navázal Lukaku a domácí si už zápas v pohodě pohlídali. Pražanům nepomohl ani zlepšený výkon ve druhém poločase. Kromě porážky navíc utkání provázala pachuť kolem fanoušků, slávističtí příznivci si stěžovali na šikanu ze strany italských policistů i pořadatelů. 

Ve čtvrtek ovšem červenobílá obec doufá v naprosto opačný obrázek. Domácí fotbalisty by měl hnát support beznadějně vyprodaného Edenu. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského už navíc ví, co od Italů očekávat. AS se i v Praze bude muset znovu obejít bez svého hlavního trenéra na lavičce, José Mourinho naposledy pyká za své chování v jarním finále soutěže. 

Otázkou ovšem je rozpoložení domácí kabiny. Slavia v neděli na svém hřišti utrpěla nečekanou prohru ve sledovaném souboji s Viktorií Plzeň. Ta byla navíc podle mnoha přihlížejících v utkání lepší. Sešívaní tak po týdnu opět ztratili vedoucí pozici v tabulce. To AS Řím se víkendový program vydařil lépe, doma porazilo Lecce 2:1. Rozhodně však nešlo o pohodový zápas, Římané soupeře přetlačili až dvěma góly v nastaveném čase.  V ligové tabulce jsou navíc zatím až na sedmém místě s odstupem na kýženou čtvrtou příčku, která jako poslední zaručuje postup do Ligy mistrů. Zaútočí Slavia na první příčku nebo naváže na poslední nezdary? Vsadit si na to můžete s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.