Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

12letou dceru odhlásila ze školy, aby se živila jako influencerka: Studium není na prvním místě, říká

1. ledna 2024 | 06:00

Australská influencerka Kat Clark všechny překvapila, když prohlásila, že se rozhodla svou dceru odhlásit ze školy. Jako důvod uvedla, že si přeje, aby se dvanáctiletá Deja naplno věnovala sociálním sítím, a pronikla tak do světa influencerů. Její rozhodnutí vyvolalo mezi lidmi velký rozruch. 

Kat Clark, která má sama na sociální síti TikTok přes pět milionů fanoušků, v podcastu It's All Her uvedla, že tradiční školní docházku svých dcer zvládala, když měla normální zaměstnání. V okamžiku, kdy se jí rozjela kariéra influencerky, se ale vše změnilo, najednou musela plnit různé kampaně a času bylo málo. "Časem začala dostávat nabídky také Deja a najednou jsme zjistili, že škola od 9 do 3 hodin odpoledne pro nás nefunguje, a ze školy jsme ji odhlásili," uvedla.

VIDEO: Holky na víně – Dominika Šťovíčková (@MamaDomisha).

Video se připravuje ...
Holky na víně - Dominika Šťovíčková @MamaDomisha • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Kat si moc dobře uvědomuje, jaké příležitosti mohou sociální sítě nabídnout, a nechce, aby o to Deja přišla. Je si však vědoma, že sociální sítě zabírají spoustu času. Mladá matka myslí i na vzdělání dcery, a proto pro ni na příští rok připravila domácí vzdělávání. "Pokud to nebude fungovat, nemám problém Deju znovu do školy vrátit," dodala.

Přestože mnoho lidí s jejím rozhodnutím nesouhlasí, Kat věří, že udělala správně. Její starší dcera Latisha se také po šesti měsících vzdala právnické fakulty, aby se mohla naplno věnovat svému úspěšnému podcastu. "Mám velkou radost, že se se svými dcerami můžu podílet na tvorbě. Je to, jako bych pracovala se svými nejlepšími přáteli. Podpoříme je na jakékoliv cestě a v současnosti zkrátka studium není jejich první volbou," ukončila vyprávění Kat.

 

 

Autor: Aneta Valešová