V příběhu studenta neurochirurgie, jenž místo postu na prestižní klinice začne sám podstupovat léčbu rakoviny, by asi málokdo čekal tak dlouhé pasáže erotiky.

Soulož i na WC

V seriálu režisérky Terezy Kopáčové (54) podle belgické předlohy je ale hlavní hrdina nejprve zobrazen jako floutek, který má skoro každou noc jinou. A hlavně se přes sex s instrumentářkou snaží dostat na operační sál s přednostou kliniky. Nouze tak nebyla o milostné chvilky ve skladu nemocničního prádla či na toaletách. ČT se zřejmě rozhodla otestovat diváky, kam až si může před desátou hodinou večerní dovolit zajít…

Dusno s přítelkyní

A zkouškou prochází i vztah představitele hlavního hrdiny. Přestože je Filipova přítelkyně Kateřina Šrámková (27) kameramanka, měl doma co vysvětlovat. „Občas je to pro oba maličko nepříjemné, když mám v divadle nebo před kamerou výrazné milostné scény,“ přiznal pro iDNES.cz herec, jenž v seriálu naváže vztah i s vnučkou spolupacienta z onkologie, kterého hraje Jiří Bartoška (76), v podání Alžběty Malé (26).

Zašli si na kafe

„S Alžbětou Malou jsme se neznali. Takže ještě před natáčením jsme spolu párkrát zašli na kafe, abychom se trochu oťukali,“ popsal Březina. „Když máte představovat vztah, je důležité, abychom si rozuměli, aby mezi námi vznikla jistá chemie,“ dodal představitel pětadvacetiletého pacienta. Další díl Smyslu pro tumor můžete vidět v neděli od 20:10 na ČT1.

Erotická nadsázka

Z milostných avantýr hlavní postavy si dělal legraci i sám belgický scenárista Leander Verdievel, podle jehož životního příběhu byl Smysl pro tumor natočen. „Je tam hodně scén, ze kterých je patrné, že je Filip hodně oblíbený u holek. A moje žena říká, že takový frajer jsem rozhodně nebyl, že je to jen fikce,“ vtipkoval Belgičan.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška na zakončení MFF KV: Co mu napověděla manželka? Markéta Reinischová

Fotogalerie
50 fotografií