Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Expremiér „utíkal“ z odpovědí na jezdící židli. Moderátoři ho převezli, přimontovali ji k zemi

Autor: jmr - 
28. ledna 2024
16:37

Židle pro hosta ve studiu Nicka Ferrariho v rádiu LBC (London Broadcasting Company) muselo být připevněno k podlaze poté, co se Boris Johnson v době úřadování jako starosta Londýna při těžkých rozhovorech vyhýbal kamerám. Moderátor to odhalil v rozhovoru pro Radio Times, píše deník The Guardian.

Ferrari řekl, že je nyní židle pevně připevněna k desce v podlaze, aby hosté zůstali v záběru webkamery a nemohli se pokoušet o to, čemu se mezi zaměstnanci LBC říká „Borisův úprk.“ Bývalý premiér byl v době svého působení v pozici starosty Londýna mezi roky 2008 a 2016 pravidelným hostem Ferrariho pořadu v segmentu Zeptejte se Borise. Tam běžně vytvářel novinové titulky prostořekými výroky.

Pokud však na něj Ferrari v nějakém náročném tématu zatlačil, tak podle něj Johnson začal mumlat a popojíždět na kolečkové židli ze záběru. A proto byla zafixována. „To je Borisův úprk,“ řekl Ferrari. „Když jsme dělali Zeptejte se Borise a byl starosta, tak jsem se ho zeptal, proč ruší autobusovou linku 63 a on prostě odjel ze záběru.“

„Bývalá komisařka městské policie Cressida Dicková si chtěla ve studiu posunout židli, ale nemohla. Mimo vysílání jsem jí řekl, proč je připevněná, a ona na to: ‚U nás to děláme ve výslechárnách, aby naši strážníci nedostávali židlí po hlavě,‘“ dodal.

Ferrari, který dříve řekl, že je Johnsonovým fanouškem, a také přiznal, že má v oblibě Keira Starmera, dostal otázku, zda ve svém pořadu nešetří vládu. „To vůbec ne… v tuhle chvíli je to strašné, potupné,“ odpověděl. „Ať se vyjádří voliči, ale nebylo by tak špatné mít kompletní změnu, protože ta by vše osvěžila. Současná strana vypadá absolutně zválcovaně. Buďme upřímní, zásobu talentu vyčerpali opravdu do sucha.“

Video  Někdo pokácel strom Robina Hooda  - Reuters/EFE
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi