Kačka (29) má dvě děti a pracuje na čerpací stanici. Žije s partnerkou Dominikou (29), která pracuje jako HR specialistka, v pronajatém bytě 3+1 ve středočeském kraji ve vesnici Zvírotice. Jejich dcera Alenka (8) chodí do druhé třídy a šestiletý syn Jáchym chodí do školky. Do Výměny manželek přihlásila rodinu Katka, která se dle svých slov chce ujistit, že „chce s Dominikou být, i když je jiná.“ Dominika totiž byla mužem a nyní si prochází tranzicí (změnou pohlaví).

V době natáčení Dominika říkala: „Já jsem tedy úplně normální - jen s tím rozdílem, že procházím změnou pohlaví a tím pádem naše tradiční rodina je malinko netradiční. Už mám schválenou od ministerstva zdravotnictví změnu pohlaví operativně a potom už to budu moct mít i na občance.“ Změna pohlaví probíhá u Dominiky už dva roky a je náročná jak pro ni, tak pro Kateřinu.

Osobitá Darina (36) má tři děti. Dvě z předchozího vztahu. Adam (11) chodí do páté třídy, nejstarší syn se natáčení neúčastní. Se současným partnerem Tomášem (27), který pracuje jako kurýr, žijí ve Slaném a tvoří pár už tři roky. Spolu mají devítiměsíční dceru Adrianu. Darina a Tomáš chodí do práce, a to je i jediný problém v této rodině: nedostatek společného času. Darina říká, že s mužem mají skvělý vztah, jen ho musí občas do věcí tlačit.

Darina je v nové domácnosti zaskočena hlavně tatínkem, který se stává ženou. Přesto si Dominika dává cíl náhradní maminku přesvědčit, že je normální. Hned druhý den je Darina šokovaná, že děti biologického tatínka oslovují „Dominiko“ nebo „Domčo“. Také se jí nelíbí chaos v nové domácnosti, jako příklad uvádí, že v jedné zásuvce jsou boty a žárovky. Dominika zase není spokojená, že nová prozatímní manželka nic nedělá na malé zahrádce.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek o tranzici: Ty vo*e, buď chlap! TV Nova

Kačka se rozhodne, že první den Tomášovi neřekne o Dominice a bude o ní mluvit jako partnerovi, ale hned druhý den u snídaně se to pokusí vysvětlit. To vyvolá u Tomáše mnoho otázek. O téma tranzice se začal zajímat i jedenáctiletý Adam. Tomáš je překvapený, že Dominika operací ztratí právo na své děti. Kačka vysvětluje, jaké pocity prožívala a také se přizná, že frustraci řešila sebepoškozováním. Žiletkou se řezala do zápěstí...

Změna pohlaví je pochopitelně velkým tématem i ve Zvíroticích. Darina se staví k Dominice velmi odmítavě. Když si spolu zajdou posedět nad drink, oboří se na ni: „V životě bych ti nedovolila žádnou proměnu. Řekla bych ti, že jsi chlap, že ses jako chlap narodil, máš se mnou dvě děti. Řekla bych ti - buď my, nebo si jdi. A kdyby jsi šel, tak bychom tě s dětmi stornovali ze života,“ vpálí jí do tváře. „Ty vo*e, buď chlap!“ Jak se další díl úspěšné reality show Výměna manželek vyvine? To sledujte ve středu 10. ledna ve 20:20 na TV Nova - nebo již nyní na Voyo.

Fotogalerie
27 fotografií