Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dramatická záchrana na Pardubicku: Kůň uklouzl na ledu, pomoc mu museli hasiči!

Autor: pma - 
12. ledna 2024
11:58

Náročný zásah za sebou mají pardubičtí hasiči, kteří ve čtvrtek dopoledne zasahovali v obci Spojil. Více než půl tunový kůň tam uklouzl na zamrzlé louži a nedokázal se sám postavit. Nakonec vše dobře dopadlo. 

„Kůň o hmotnosti asi 600 kg uklouzl na zamrzlé louži a zůstal ležet na ledové ploše. Zvíře bylo asi 5 m od pevného povrchu,“ popisují zásah na sociálních sítích pardubičtí hasiši. 

Manipulace s více než půl tunovým zvířem byla náročná. Hasiči zkoušeli zvíře postavit na nohy, což se kvůli ledu nedařilo. Nakonec však měla záchranná akce šťastný konec. 

„Spolu s majiteli se hasiči snažili koně postavit a dostat ho na pevnou nekluzkou zem. To se po několika desítkách minut podařilo,“ uvedli hasiči. 

Nejedná se o první případ, kdy byla kvůli nepříznivému počasí nutná záchrana zvřete. Během posledních dnů museli hasiči pomáhat na několika místech, kde udeřil mráz.

V pražských Čimicích hasiči vyprošťovali kachnu přimrzlou k ledu, ve Stodůlkách zase zachraňovali mládě labutě. V Havlíčkově Brodě zase museli hasiči naříznout led, aby se dostali k přimrzlé vydře. Všechna zvířata se naštěstí podařilo zachránit. 

Video  Hasiči ve Frýdku-Místku zachránili bobra, který spadl do jímky.  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání