Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pracovník Googlu ubil manželku holýma rukama, pak seděl v krvi vedle mrtvoly

Autor: lim - 
22. ledna 2024
15:13

Pracovníka Googlu Lirena Chena (27) obvinili z vraždy jeho manželky, kterou měl údajně minulý týden bezcitně ubít k smrti. Když policisté přijeli na místo činu, byl Chen podle výpovědi pokrytý krví, měl extrémně oteklou ruku a vkleče nepřítomně zíral do prázdna – vedle těla své mrtvé ženy.

Mluvčí společnosti Google Bailey Tomsonová v prohlášení pro deník New York Post uvedla: „Jsme naprosto šokováni a hluboce zarmouceni tím, co se Xuanyi Yu stalo.“ Mladá žena pracovala jako softwarová inženýrka ve společnosti Google, její manžel Chen se na stejné pozici věnoval algoritmům krátkých videí na Youtube. Oba studovali v Číně na univerzitě Tsinghua a na Kalifornské univerzitě v San Diegu.

Tragická vražda se stala 16. ledna v domě na Valley Way v Santa Claře. Policisté k manželům vyrazili kolem jedenácté hodiny dopoledne poté, co obdrželi oznámení od jednoho z Chenových přátel. Ten měl mít o manžele obavy, jelikož se jim nemohl dovolat. Policistům sdělil, že Chena viděl uvnitř domu, kde nehybně klečel, ruce měl v nepřirozené poloze nad hlavou a zíral do prázdna.

Umlátil ji holýma rukama?!

Jakmile policisté vyrazili dveře rodinného domu, Chena nalezli v ložnici, jak klečí u zakrváceného těla své ženy. Jak zmiňuje Daily Mail, Chen měl oteklou a nafialovělou pravou ruku, kterou držel ve strnulém stavu nad hlavou. Na oblečení, nohách i pažích měl krev a na rukou škrábance. Úřad okresního prokurátora uvedl, že policisté našli oběť mrtvou na podlaze. „Žena podlehla na následky těžkého zranění hlavy,“ dodal.

Šílenec s tváří blázna

Sedmadvacetiletého Chena zatkli a obvinili z vraždy. Jeho obžaloba se ovšem musela odložit, jelikož musel být hospitalizován. Jedním z diskutovaných, ale nepotvrzených důvodů hospitalizace je prodělání tzv. katatonického stavu, který postihuje zejména lidi s hysterií, epilepsií či schizofrenií. Katatonický stav se může objevit i po utrpění velmi těžkého psychického traumatu.

Video  Programátor Googlu vytkl firmě: Až moc prosazujete ženy. Dostal padáka.  - Reuters, Markéta Volfová
Video se připravuje ...

 

aquarie ( 23. ledna 2024 11:11 )

Ke konci textu se nabizi varianta psychiatrickeho onemocneni, coz by pro pachatele mohlo znamenat lecbu a ne soud, tedy u nas, nevim,jak je to ve Statech.

Tresty smrti byly v mnoha statech zruseny, obcas se objevuji pripady lidi falesne obvinenych z vrazd, vcetne USA, kdy ti lide jsou na zaklade prezkoumanu pripadu s vyuzitim DNA propusteni i po desitkach let a ted si predstavte, ze by byli popraveni,tedy vlastne zavrazdeni systemem. Stavaly se pripady, kdy pritezujici okolnosti v posuzovani pripadu bylo uz to,ze podezrely nebyl sporadany bily American. Semtam se nejaky takovy prioad dostal v mediich az k nam ated si lredstavte, kolik nevinnych tam jeste muze sedet jen proto, ze nemeli a nemaji slusneho pravnika nebo silu se jeste vzeprit, prioadne nemusi byt dna dukazy ani dostupne.

Nic z toho samozrejme nezlehcuje cin popsany v clanku, je to strasne.

Uživatel_5634767 ( 22. ledna 2024 17:33 )

Proboha proč takové rovnou také nelze usmrtit???!! Jaképak soudy, snadno pak nestíhají! Pokud je to prokazatelně vrah-zabiják okamžitě mu udělat to samé a ne si hrát na demokraty. 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání