Jakub Prachař, tentokráte v netradiční dvojroli a Tereza Ramba jako jeho žena, opět tvoří ústřední partnerskou dvojici. Dále hrají: Filip Březina, Kateřina Marie Fialová, Vasil Fridrich, Erika Stárková, Jiří Langmajer, Leoš Noha, Petra Hřebíčková, Petr Vančura, Oldřich Navrátil, Pavel Kikinčuk a Jan Teplý ml.

Komedie Franta mimozemšťan – co když jsou vesmírné bytosti mezi námi?
Autor: Vojtěch Resler/Fénix Film

Poklidný život malé moravské vesnice rozbouří podivné úkazy. Amatérský astronom Blažej (Filip Březina) je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady. Jen mu nikdo nevěří. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má spoustu práce s dotacemi a zdejší policistka Marková (Erika Stárková) rozjíždí pátrání po ukradené cisterně. Ale proč se soused Franta (Jakub Prachař) najednou chová divně? Jako by ho někdo vyměnil! Celá vesnice sice tvrdí, že Franta byl vždycky trochu z jiné planety, ale tohle chování je moc i na jeho ženu Boženu (Tereza Ramba). Ve chvíli, kdy se v obci zjeví Rebeka (Kateřina Marie Fialová) a v patách jí jde  nesmlouvavý generál Sokol (Jiří Langmajer), rozhodnou se místní přijít záhadě na kloub. Po svém!

Komedie Franta mimozemšťan – co když jsou vesmírné bytosti mezi námi?
Autor: Vojtěch Resler/Fénix Film

Zeptali jsem se herců, zda si myslí, že jsme vesmírů sami? A není vlastně kousek mimozemšťana v každém z nás?

No takhle, my jsme mimozemšťani, protože život tady původně nebyl, to znamená, že jsme museli odněkud přiletět, takže my nejsme původní obyvatelé této planety. To dá rozum…“ říká Jakub Prachař.

Rozhodně je v každém z nás kousek mimozemšťana. Možná se ještě budeme divit, teď se tolik zhustily zprávy o mimozemšťanech, možná nás na to někdo připravuje. Franta tady mezi námi určitě je… Kuba Prachař je rozhodně mimozemšťan, nejvíc ze všech lidí, co znám,“  dodává s úsměvem Tereza Ramba.

Komedie Franta mimozemšťan – co když jsou vesmírné bytosti mezi námi?
Autor: Vojtěch Resler/Fénix Film

Souhlasí i herec Vasil Fridrich: „Někdy mám dojem, že to není tak, že jsou v lidech kousky mimozemšťana, ale že po zemi chodí mimozemšťani, v kterých je kousek člověka,“ stejně jako jeho kolega Leoš Noha: „Myslím, minimálně nějaký ten Marťan nebo Venušan by tady s námi mohl být. Ale nevylučoval bych ani to, že na Zemi žijí i úplně jiné druhy.

V každém z nás kousek mimozemšťana je a je dobré ho probouzet: protože je fajn se podívat na náš svět očima, jako že ho vidíme poprvé. A třeba nevycházet z úžasu nebo napravovat to, z čeho jsme v šoku,“ říká Petr Vančura, který si zahrál postavu venkovského faráře.

Historku přidává i herec Pavel Kikinčuk. „Žijeme ve vesmíru a jsme součástí vesmíru, asi v nás něco bude .. Já tomu věřím. Věřím i v jiné světy, kde život existuje. Dokonce moje manželka  - a pochybuju, že by mi doteď lhala - se s mimozemšťanem setkala. Když byla v angažmá v Mostě, ukládala se ke spánku, najednou se podívala do okna, které bylo otevřené dokořán, protože bylo horko, a tam uviděla siluetu mimozemšťana. Prý měl velké oči, byl zelenkavý, velký nos… Tohle mi tvrdí, no ale já říkám, že dokud se nepřesvědčím sám, tak tomu věřit nebudu. Ale že by mě takhle tahala za nos?

Komedie Franta mimozemšťan – co když jsou vesmírné bytosti mezi námi?
Autor: Vojtěch Resler/Fénix Film

Režisér Rudolf Havlík na bytosti ve vesmíru rozhodně věří: „Věřím, že nejsme ve vesmíru sami a pevně doufám, že se to brzo potvrdí.  Myslím, že každý z nás je tak trošku mimozemšťan ve spoustě věcí, které děláme ve svých životech. Na ostatní lidi můžeme působit, jako že jsme z jiné planety, a  právě v tom je ukrytý ten humor a nadsázka, a to mě baví.“