Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dojemné shledání dvojčat po 19 letech: Jako novorozence je rodiče prodali, sestry se sešly až díky TikToku

Autor: pma, ČTK - 
28. ledna 2024
22:52

Příběh dvojčat Amy a Ano z Gruzie připomíná slavný rodinný film Past na rodiče. Podobně jako v něm na sebe náhodou natrefila skutečná dvojčata kde ani jedna ze sester netušila, že má sourozence. Jednovaječná dvojčata ihned po narození rozdělili a nelegálně je prodali do jiných rodin. Obě sestry se shledaly po dlouhých 19 letech a to zásluhou TikToku.

Gruzínka Amy až do svých 12 let nepřemýšlela nad tím, že by mohla mít nějakého sourozence. Až do roku 2014, kdy sledovala svůj oblíbený pořad Gruzie má talent. V něm se totiž objevila dívka, která vypadala naprosto jako Amy. „Spoustu lidí volalo mámě a ptalo se, proč tam vystupuji pod jiným jménem,“ vzpomíná dívka. Amy to nedalo a začala se rodičů na jí podobnou účinkující v televizi vyptávat.Matka jí ale odbyla tvrzením, že každý má svého dvojníka. 

Následujících několik let se nedělo nic. Až do roku 2021, kdy Amy na sociální síti TikTok sdílela video, jak si nechala udělat nový piercing. Video zaujalo jinou dívku z Gruzie, které Amy připomněla svou kamarádku Ano Sartaniovou z Tbilisi. Sekvenci jí tak poslala a Ano nemohla uvěřit vlastním očím. Rozhodla se, že dívku s krátkými modrými vlasy a šperkem v obočí musí najít. 

Stejné pohyby i hlas

Dlouho se jí to nedařilo. Jednoho dne ale Ano video sdílela do jedné ze skupin na WhatsAppu s dotazem, zda dívku s modrými vlasy někdo nezná. Za krátko dostala odpověď, že jde o Amy, která v roce 2014 vystupovala v talentové show. Obě dívky se nakonec dokázaly propojit a sešly se na nádraží Rustaveli v Tbilisi. „Mluvila stejně jako já, měla stejné pohyby, všechno se shodovalo. Bylo to zvláštní, jako bych se dívala do zrcadla,“ popsala první setkání Amy. 

Měly rády stejnou hudbu, tanec, nosily podobný účes a dokonce zjistily, že trpí stejným genetickým onemocněním, a sice kostní poruchou zvanou dysplazie. „Celý život jsem si přála mít dvojče. Díky bohu, že jsem ho dostala,“ nechala se pro deník The Sun slyšet Ano. 

Falešné dokumenty

Rodné listy dívek tvrdily, že se narodily ve stejné porodnici, ale s rozestupem několika dní. Po zkoumání ale přišla Amy s Ano na to, že dokumenty byly falešné. Obě rodiny nakonec devatenáctiletým dívkám přiznaly, že si je adoptovali. Podle BBC měli rodiče za to, že se jednalo o legální adopci. Rodiny totiž vše řešili se zaměstnanci nemocnice. Posléze vyšla najevo děsivá skutečnost. 

Biologickou matkou obou dívek je Aza, která v současnou chvíli žije v Německu. Po porodu v zařízení v Kirtskhi, která nyní již neexistuje, se Aze udělalo zle a ztratila vědomí. Když se probudila, sdělili jí zaměstnanci, že její dvojčata zemřela. To ale nebyla pravda. Podle ruských médií miminka prodal tehdejší manžel Azy, který měl za to, že Amy ani Ano nejsou jeho.

Setkání matky s dcerami bylo dojemné a Aza později přiznala, že dalo jejímu životu nový smysl. Amy i Ano v současné době natáčí videa na sociální sítě a dohání roky, kdy o sobě vůbec nevěděly.

Uživatel_5684640 ( 17. února 2024 05:48 )

Nedávno šlo v TV, myslím, že to natočil Klíma, že i u nás za minulého režimu zaměstnanci porodnice kradli děti a kšeftovali s nimi. Matce pak řekli, že dítě zemřelo a že už je po kremaci.

Zobrazit celou diskusi