Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bůh ochraňuj krále! Biden má o Karla III. obavy, další se za něj modlí

Autor: ČTK, ula - 
5. února 2024
21:23

Britští i světoví politici včetně amerického prezidenta Joea Bidena vyjadřují podporu králi Karlu III., kterému lékaři diagnostikovali rakovinu. O jaký druh rakoviny jde, zatím Buckinghamský palác neupřesnil. Premiér Rishi Sunak nepochybuje, že se král brzy vrátí k panování. Biden vyjádřil o krále obavy a oznámil, že se mu chystá zavolat. Bývalý prezident Donald Trump napsal, že král Karel je úžasný muž a že se modlí za jeho brzké udravení. 

Na oznámení obratem reagovala kancelář britského premiéra Rishiho Sunaka, který králi popřál „rychlé a úplné uzdravení“, píše agentura Reuters. „Nemám pochyb o tom, že se co nevidět vrátí do plných sil, a jsem si jistý, že celý národ mu bude přát zdraví,“ vzkázal Sunak.

Šéf labouristické opozice Keir Starmer popřál králi brzké uzdravení „jménem celé Labouristické strany“. Další přání přišla v prvních desítkách minut po oznámení také od starosty Londýna Sadiqa Khana, severoirské první ministryně Michelle O'Neillové nebo z druhé strany Atlantského oceánu.

„Mám o něj obavy,“ řekl americký prezident Joe Biden novinářům v Las Vegas, kde se setkával se stávkujícími zaměstnanci hotelů, a dodal, že se králi chystá telefonovat.

„To jsou ohromně smutné zprávy. Myslíme na krále i jeho rodinu,“ uvedl mluvčí amerického ministerstva zahraničí Vedant Patel, kterého dnes o diagnóze Karla III. informovali novináři v průběhu tiskové konference.

Rychlé uzdravení králi přeje i bývalý premiér Velké Británie Boris Johnson.

Bůh ochraňuj krále!

Bůh ochraňuj krále! uvedla další bývalá britská premiérka Liz Trussová s tím, že bude na krále myslet a modlit se za něj.

Bývalý americký prezident Donald Trump také přeje králi rychlé a brzké uzdravení. Zároveň dodal: „Král Karel III. má rakovinu. Je to úžasný muž, kterého jsem měl tu čest během své prezidentské éry poznat, a všichni se modlíme, aby se rychle a brzy uzdravil!“

 

y1xcvbnm ( 6. února 2024 01:14 )

Hlavně měl nastoupit na trm william a on už měl být na odpočinku.

Celebrity-chachacha ( 5. února 2024 22:51 )

Svět se modlí? I Afrika ? A Jemen ?

Zobrazit celou diskusi