Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Karlova dcera (4) měla v hlavě nádor velký jako pomeranč. Lže a vy jste paranoidní, odbyli lékaři rodiče!

Autor: chal - 
11. února 2024
16:14

S velkou nedůvěrou doktorů se setkali rodiče čtyřleté Evie, kterou trápily zdravotní problémy. Lékaři nad nimi ovšem podle Clare a Karla opakovaně mávli rukou a dokonce jim řekli, že jsou paranoidní! Dál od pravdy být nemohli. Malá Evie měla v hlavě nádor o velikosti pomeranče. Statečná holčička tak šla na komplikovanou operaci a rodiče se bojí, že bude mít doživotní komplikace.

Potřeba neustálé péče, neschopnost chodit, epileptické záchvaty a zavedený shunt, tedy hadička odvádějící přebytečný mozkomíšní mok do žaludku. To je jen část potíží, které trápí dnes šestiletou Evie kvůli dlouho přehlíženému nádoru na mozku.

Lékaři v hlavě holčičky našli tumor velký jako pomeranč loni v listopadu. Podle rodičů to ale bylo pozdě a tvrdí, že kdyby je u praktického  lékaře a následně i v nemocnici neodbývali, jejich děvčátko by na tom dnes mohlo být mnohem lépe.

Maminka Clare pro britský deník The Sun popsala, že Evie neměla větší zdravotní potíže zhruba až do půlky roku 2022. S manželem Karlem si tehdy začali všímat, že s jejich holčičkou není něco v pořádku. Evie trápila únava, často zvracela a bolela ji hlava.

Rodiče proto dceru během následujících 18 měsíců sedmkrát vzali k praktickému lékaři nebo do nedaleké nemocnice. Místo pořádného vyšetření, které by pomohlo objevit nádor už v zárodku, se ale Clare a Karl údajně setkali s nedůvěrou.

Video  Lipom a cysta. Jak moc jsou nebezpečné a jak se léčí?  - Videohub
Video se připravuje ...

„Lékaři odmítali naše obavy, dokonce nás nazvali paranoidními rodiči a Evie lhářkou,“ šokovala zoufalá maminka. „Často se na ni dokonce ani nechtěli podívat,“ dodala. S nezájmem se prý setkali, i když se dívčin zdravotní stav několik měsíců zhoršoval a kvůli závratím dokonce spadla ze schodů.

Důvod komplikací odhalila až návštěva pohotovosti v listopadu 2023. Lékaři měli pro rodiče zdrcující zprávu, v hlavě Evie vyšetření odhalilo nádor velký jako pomeranč. Pak už šlo všechno rychle a dívenka podstoupila náročnou, desetihodinovou operaci. Evie je snad z nejhoršího venku, ale rodina od té doby žije v nejistotě. Karl s Clare se obávají, že dcerka může mít nádor v budoucnosti znovu a že její aktuální zdravotní potíže budou doživotní. Prosí proto veřejnost o pomoc prostřednictvím sbírky na webu GoFundMe.