Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Německý Playboy se chlubí nóbl úlovkem: Svlékl skutečnou princeznu!

Autor: mav - 
8. února 2024
10:15

Playboy není jen tak nějaký hanbatý plátek, prezentuje se jako pánský časopis na úrovni. Německá edice to potvrzuje aktuálním vydáním: svlékla se pro něj (údajně) opravdická princezna, prapravnučka krále Xenia (37).

Celým svým jménem se představuje Xenia Florence Gabriela Sophie Iris Prinzessin von Sachsen Herzogin zu Sachsen. Její prapraděd byl Fridrich August III. Saský z rodu Wettinů, poslední král Saského království v letech 1904–18 (to už ovšem spadalo pod německé císařství).

„Xenia, princezna Saská, poskytuje pohled na každodenní život šlechtičny. Nechává nás nahlédnout mnohem více,“ láká Playboy. „Ukazuje se se spoustou noblesy – a s dost málo oblečením.“ Redakce nepřehání, princezna se odhaluje nikterak cenzurovaně hned na obálce. Pro březnové číslo zapózovala na Tenerife.

K aristokracii patří Xenia přes matčinu stranu, Iris Prinzessin von Sachsen Herzogin zu Sachsen (68) si však nóbl původ nijak zvlášť neužívala, živila se jako kadeřnice a kosmetička. To Xenia se snažila rodokmen v kariéře trochu využít; zkoušela to jako popová zpěvačka, modelka, přispívala sloupky do časopisů…

Dařit se jí začalo v různých reality show. A nejen v Německu, BBC ji rekrutovala do svého pořadu Undercover Princesses (Princezny v utajení). Našli prostě tři obskurní princezny, vedle Xenie se zúčastnila ještě Sheillah Cinderella Nvannungi z Ugandy a Aaliya Sultana Babi z Indie. Bydlely spolu v obyčejném domě v Essexu a po vzoru slavné komedie Cesta do Ameriky s Eddiem Murphym v roli incognito prince si měly najít práci a lásku.

Když před 13 lety (čili čtyřiadvacetiletá!) vydala své paměti, příbuzní se jí spíš vysmáli. „Je úplná nula, nemůže mít žádný životopis,“ citoval tehdy Bild šéfku rodu Wettinů, markraběnku Anastasii Louise – zmínila, jak má rod tisíciletou tradici. Jak asi aristokrati přijmou, že tentokrát místo rodinných záležitostí odhaluje Xenia své tělo? Královský prapředek by to prý „rozhodně schvaloval“, pronesla pro Playboy. „Byl mi popisován jako velmi milující a se smyslem pro humor.“

Kdo se potřebuje vymlouvat, že si Playboy kupuje kvůli článkům, může si v tomto čísle přečíst třeba rozhovor se zpěvákem Iron Maiden Brucem Dickinsonem, rozbor popularity marihuany v Německu, rady na přežití klimatické apokalypsy nebo příběh Thomase Hitzlspergera, jednoho z nejznámějších fotbalistů, kteří se přiznali k jiné sexuální orientaci.

Video  Deset ikonických titulek Playboye  - youtube/10B&W
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi