Řadu vozů Rolls-Royce Phantom II považují někteří motoristé za možná nejluxusnější auto na světě. V současnosti má za sebou už 8 generací a výrobce o něm tvrdí, že kombinuje dobrý vkus, krásu a luxusní vytříbenost.

Momoa, známý jako Aquaman či Khal Drogo ze seriálu Hra o trůny, je majitelem kousku první generace britského automobilového klenotu. Na tu dohlížel ještě sám Frederick Henry Royce (†70). A právě model z roku 1929 si nechal herec nyní přestavět u společnosti Electrogenic. „Abych mohl uskutečnit tento vysněný projekt, musel jsem najít toho správného partnera,“ uvedl Momoa nadšeně.

Podle ředitele Electrogenic Stevea Drummonda šlo o nejsložitější přestavbu, jakou kdy jeho zaměstnanci prováděli. Zabrala celkem 18 měsíců. „Je to perfektní způsob, jak oslavit krásný Phantom II, který je teď připraven na budoucích 100 let vznešeného motorismu,“ myslí si Drummond. Motorističtí fanoušci něco takového považují za svatokrádež, nicméně Jason Momoa je nadmíru spokojen. Svého rolls-royce z 20. let 20. století přenesl do 21. století. A přišel tak o statut veterána...

Video
Video se připravuje ...

 Vertical Ent., INT

Fotogalerie
38 fotografií