Dne 28. srpna 2022 modelku kontrolovala policejní hlídka na Praze 6 nedaleko od jejího bydliště. Policisté Hanychovou zastavili, protože při vyjíždění z kruhového objezdu nedala znamení o změně směru jízdy. Následně se Agáta podrobila zkoumání, zda není pod vlivem alkoholu. I když se modelka snažila celý přestupek zatajit, Expres.cz zjistil, že byl Hanychové na půl roku odebrán řidičský průkaz za řízení v opilosti.

0,81 promile

Nadýchala totiž, a to i při kontrolním testu. „První dechovou zkouškou byla zjištěna hodnota 0,81 promile alkoholu v dechu. Druhá zkouška provedená stejným analyzátorem vykázala 0,76 promile alkoholu v dechu,“ zmiňuje právní dokument, který má redakce Blesku k dispozici.

Hanychová přitom zrovna v té době přiznala Blesku, že je čerstvě těhotná s ředitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem (54), i když navenek tato informace vyšla až 19. září 2022. Modelka totiž poprosila redakci, aby se zprávou, že čeká dítě, počkala, dokud nebude mít za sebou veškerá vyšetření. A Blesk jí vyhověl.

Výmluvy a mlžení

„Bylo to vyhodnoceno jako pochybení policie. Měli vadný přístroj, jela jsem pak okamžitě na krev a tam jsem měla nulu. U jednání jsem nebyla, zastupoval mě právník. Byla z toho i nějaká prozkoumávací zpráva, složitě se to řešilo,“ uvedla pro Expres.cz Hanychová. Když však Agátu požádali, zdali by jim předložila důkaz, že šlo o pochybení policie, reagovala modelka slovy: „Všechny dokumenty má právník, který mne tehdy v této věci zastupoval.“ Podle dokumentů však nic takového uznáno nebylo a Hanychová s přestupkem souhlasila!

Soukup ji podržel

Blesk proto kontaktoval bývalého Agátina partnera Jaromíra Soukupa s dotazem, zda si pamatuje, že byla Hanychová na odběru krve. A ten to potvrdil! „Ano, tam jsem ji vezl, pamatuji si, že jsme tam jeli pozdě večer a paní Hanychová si nechala udělat kontrolní odběr. Nezlobte se, ale dál se k tomu vyjadřovat nebudu,“ odpověděl Soukup, který se, navzdory probíhajícím sporům a soudu, snažil nejspíše bývalé partnerce pomoci.

Jenže si neuvědomil, že jen potvrdil to, že na kontrolní odběr jela Hanychová až několik hodin poté, co nadýchala, což bylo podle dokumentu v 17:52. Odběru krve se však podrobila těsně před půlnocí, tedy šest hodin poté!

Nad jedno promile je to trestný čin!

Jakmile usednete za volant ve stavu vylučujícím způsobilost a nadýcháte více než jedno promile, může být vaše jednání klasifikováno jako trestný čin. Konkrétně se jedná o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a kromě peněžité pokuty a zákazu řízení vám bude hrozit také pobyt ve vězení až na 3 roky. Může vám být udělena pokuta ve výši od 25 000 do 50 000 korun a zákaz řízení. Délka zákazu řízení může být uložena v délce až 10 let, obvyklé rozpětí jsou ale 1 až 3 roky. Automaticky vám také bude přiděleno 7 trestných bodů.

Video
Video se připravuje ...

Agáta Hanychová: Když je žena rok po porodu tlustá, tak je to jen její lenost. 

Fotogalerie
45 fotografií