Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž zaútočil na personál nemocnice v Českých Budějovicích: Za mříže nepůjde?!

Autor: ČTK - 
15. února 2024
15:54

Státní zástupce zastavil stíhání muže, který loni v červnu zaútočil na personál mačetou v nemocnici v Českých Budějovicích. Muž byl podle znalců nepříčetný. Útočník zranil čtyři zaměstnance psychiatrického oddělení nemocnice. Soud pro muže zřejmě navrhne ochranné léčení. Policie o tom ve čtvrtek informovala na svém webu.

"Po všech provedených úkonech na místě činu, výsleších osob a především na základě znaleckých posudků, kdy důležitý byl duševní stav obviněného, vyšetřovatel navrhl státnímu zástupci zastavení trestního stíhání. Obviněný muž byl podle znalce v době činu nepříčetný, tím pádem nebyl trestně odpovědný. Státní zástupce návrhu vyhověl a trestní stíhání zastavil," uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kriminalisté muže obvinili z těžkého ublížení na zdraví. Hrozilo mu pět až 12 let vězení.

Případy vážného napadení pacientů nebo personálu nemocnic jsou v ČR spíše ojedinělé. Nejtragičtější byla střelba v čekárně polikliniky ostravské fakultní nemocnice z 10. prosince 2019, kde dvaačtyřicetiletý střelec sedm lidí zabil, dva zranil, později spáchal sebevraždu.

VIDEO: Muž vyhrožoval revizorům v Praze mačetou.

Video  Muž vyhrožoval revizorům v Praze mačetou.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání