Vše začalo o víkendu, který se Agáta rozhodla s manželem Mirkem Dopitou (39) a dětmi Kryšpínem (12) a Miou (6) strávit v Paříži. Soukup chtěl vědět, co se děje s jejich dcerou, kterou předal jen pár hodin předtím do péče matky. Agáta mu totiž podle jeho slov odmítala sdělit, kde a s kým se nachází. A tak se prostřednictvím právníka obrátil na policii. Ta přijela k influencerce domů, aby Rózu, o kterou se starala chůva, protože babička Veronika Žilková (62) hrála divadlo, zkontrolovala.

Musí zařídit péči

Blesk se obrátil na renomovaného pražského advokáta JUDr. Jana Černého, který k situaci poskytl odborný názor. „Ve chvíli, kdy má dítě v péči matka, musí mu zajistit dobrou péči. Není vždycky řečeno, že by matka nemohla nikomu předat dítě. Ona musí zajistit dobrou péči buď sama, nebo například s babičkou či chůvou. Pokud s tím otec není spokojený, tak mu nezbývá než se obrátit na soud, aby ten změnil pravidla,“ řekl Blesku.

Soud tak nekoná

Soukup výslovně uvedl, že Žilková nemá právo pečovat o Rózu bez jeho souhlasu a Agáta musí o dceru pečovat osobně. Toto ale podle Černého soud nikdy nenařizuje, protože to ani prakticky nejde. „Představte si, že jste otec a potřebujete zničehonic odjet například do práce. Když máte osobu, ať je to babička, děda, nakonec i chůva, která zvládne péči dobře, tak si myslím, že je to v pořádku,“ uvedl JUDr. Černý v exkluzivním komentáři pro Blesk. „Nemám tuhle zkušenost, aby soud nařídil péči jen otce, nebo jenom matky, aniž by mohla předat dítě do péče. Soud takhle nerozhoduje,“ míní Černý.

Jistou míru pochopení pro to, že se otec v takové situaci obrátí na policii, ale má. „Pokud měl otec podezření na nějaké nejasnosti a cítil, že jeho dítě nemusí být v pořádku, tak policii zavolat může,“ dodal JUDr. Černý.

Žilková útočí na Rakušana: Ministr ji setřel!

Rozzuřená babička Veronika Žilková kvůli zásahu policie běsnila. A to tolik, že se opřela rovnou do ministra vnitra! „Pane Rakušane, takhle úkolujete policii? Není důležitější hledání opravdového nebezpečí pro občany? Proč policie nekontaktovala matku a raději vtrhla do domu a vyděsila dítě i s profi chůvou,“ vzkázala Vítu Rakušanovi (45) přes instagram.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „Podle některých jsem jako ministr vnitra neschopný, podle jiných zase všehoschopný. Čeho určitě schopný nejsem, je úkolování policie, co má, nebo naopak nemá dělat. Policie ví, jaké jsou její povinnosti. Laická veřejnost o tom má pořád zkreslené představy, jak zjišťuju i během svých Debat bez cenzury,“ vylíčil ministr a záhy herečku elegantně setřel.

„U vás, paní Žilková, vzhledem k tomu, že byl váš exmanžel ministrem zahraničí a obrany, bych očekával větší vhled do kompetencí představitelů vlády,“ rýpnul si do hereččiných 18 let života (z toho 14 manželského) po boku Martina Stropnického (67). „V každém případě vám všem upřímně přeji co nejpoklidnější dořešení všech rodinných sporů,“ doplnil šéf STAN.

Video
Video se připravuje ...

Protest zemědělců. Válka Soukupa a Agáty, policie a právníci v akci! Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
184 fotografií