Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Slova Michala Novotného o homosexuálech pobouřila celebrity: Leitgeb běsní, Krejčík a Rajmont reagovali posměchem!

/
  • Názory Michala Novotného pobouřily celebrity
    21. února 2024 ● 12:10

    Přestože má pověst baviče, je pravdou, že je Michal Novotný (44) hodně velký svéráz. Před lety udělal pod vlivem alkoholu poprask v řetězci fast foodů, nyní rozbouřil celebritní rybníček svými notně homofobními názory. O co šlo a kdo na něj reagoval ostrou kritikou?

  • 1.

    Nejsem homofob, ale...

    Herec Michal Novotný, jenž paradoxně ztvárnil toho nejstereotypnějšího gaye v seriálu Krejzovi, anebo se převlékal za ženu ve své roli v muzikálu Kvítek mandragory, má velmi vyhraněné názory... Opřel se do homosexuality, která mu na televizních obrazovkách vadí! „Dělat normu z něčeho, co norma není, je špatně. Nechci ani koukat na reklamu na oblečení, kde se objímají dvě ženy nebo dva muži, nebo kde ani nepoznám, kdo je jakého pohlaví,“ zlobil se v rozhovoru pro iDnes.

     

    Novotný také doplnil to největší klišé, kterým se ohánějí všichni lidé vyjadřující nepřátelství vůči lidem s menšinovou sexuální orientací či pohlavní identitou: „Mám mezi homosexuály spoustu kolegů i kamarádů, ale nechci z toho dělat normu. Asi to ve svém věku přijímám hůř než o generaci mladší lidi. A říkám to s vědomím, že mě budou lidi mít za homofoba, ale kdo mě zná, ví, že to nejsem ani náhodou.“

     

    Že jeho slova odsoudila například nezisková organizaci Prague Pride hájící zájmy LGBT+ komunity, organizace In IUSTITIA či zmocněnkyně vlády pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková, nikoho nejspíš nepřekvapí. Jenže je pravdou, že i jeho kolegy z umělecké branže tato prohlášení notně nadzvedla!

  • 2.

    Nikol Leitgeb (37), influencerka

    Herečka a v poslední době hlavně influencerka Nikol Leitgeb se hodně rozčílila. „No, pokud se budeme bavit o tom, co je norma a co ne, tak tyhle homofobní kecy to rozhodně nejsou, Michale,“ vzkázala mu skrze instastories. „Vždycky, když vidím nějaké ty pochody jako Prague Pride nebo demonstrace, boje za práva gayů a lesbiček, tak si říkám, že je to v dnešní době už zbytečné, vždyť je to úplně normální. Tady teď ale vidím, že žiju jenom v nějaké své bublině a mimo tu moji bublinu je to trochu jinak, což je nechutný a smutný, a je mi to teda líto, že to má takhle někdo v hlavě.“ 

     

    Ona sama na tom nevidí nic špatného. „Kdyby za mnou přišli Máťa nebo Tobajs (její synové, Mathias a Tobias, pozn. red.), že jsou na kluky, tak jim řeknu, že super, už to víš, tak jsi na to přišel, to je skvělé, jdeme dál,“ krčila rameny s tím, že sama neví, „proč tráví dopoledne čtením takovejch hov*nek a následným reportováním na instáč“. Na druhou stranu je dobře, že to udělala - díky jejímu dosahu se o celé kauze dozvědělo více lidí.

    Nikol Štíbrová
    Autor: Instagram

  • 3.

    Daniel Bambas (43), herec

    „Pojďme si říct, že homofobie ve společnosti má mnohem hlubší kořeny než bychom si chtěli přiznat. Samozřejmě, že k ní stejně jako k jiným tématům lze přistupovat velice povrchně a spokojit se s oblíbeným rčením 'ale já mám mezi homosexuály spoustu kamarádů'. Populární je taky vyčítat lidem, kterých se homofobie přímo týká, že jsou přecitlivělí, chybí jim nadhled, či dokonce smysl pro humor. A úplně nejoblíbenější je splácat všechno dohromady ve smyslu, kam se ten náš svět řítí...“ posteskl si na sociální síti pohledný herec Daniel Bambas, jenž se nestydí za svou menšinovou orientaci. „Někdo se obává 'nových norem', já se pořád dokola děsím toho, když se normou stává lidská hloupost.“

  • 4.

    Filip Rajmont (46), herec

    Dalším známým homosexuálem, který se k této kauze vyjádřil, byl Novotného herecký kolega Filip Rajmont. Skrze sociální síť facebook mu poslal notně výsměšný vzkaz: „Míšo, ale vždyť se na mě nemusíš dívat, stačí to přepnout… já to u Tebe dělám už léta...“ vysmál se mu - a za svá slova se dočkal mnoha podporujících komentářů. Ty často zmiňovaly, že „vzít roli gaye Novotnému nevadilo, za prachy je to zřejmě něco jiného“.

     

    „Bohajeho, to je ale vocas,“ reagoval na Novotného vyjádření, které Rajmont přesdílel, mladý herec Josef Trojan (23), syn herce Ivana Trojana (59) a herečky Kláry Pollertové (52). Herec Lukáš Janota (40) se zmohl jenom na šokované „wtf?“.

  • 5.

    Natálie Řehořová (34), herečka

    Často je Novotnému vyčítáno, že třeba jeho role v ZOO, kde ztvárňuje v podstatě sexuálního predátora, co to zkouší na všechny dívky a ženy od patnácti do padesáti let, co se objeví v jeho okolí, není o nic lepší... „Koukáme na tv s mámou a objeví se Michal Novotný. Máma utrousí: 'On je přesně takovej, jak vypadá...' Takže asi tak,“ podotkla k tomu kousavě herečka Natálie Řehořová na facebooku.

  • 6.

    Daniel Krejčík (29), herec

    Také herce Daniela Krejčíka pobouřila Novotného maskovaná nesnášenlivost. Sdílel odkaz na článek s ironickým dodatkem: „Michale, doporučuji umělou inteligenci. Ta dobrá je sice placená, ale budete mít aspoň nějakou,“ vzkázal mu skrze instagram bývalý partner politika Matěje Stropnického (40). Tam si  to ovšem Novotný nepřečte - nemá totiž sociální sítě.

  • 7.

    Galerie

    Na to, jak vypadal Novotný ve výše zmiňovaných Krejzových, kde se převtělil do fistulí hovořícího Páji, anebo v muzikálu, v němž mu nevadilo obléct si dámské šaty a pitvořit se na jevišti, se můžete podívat do naší galerie.

    Video
    Video se připravuje ...

    Upoutávka na seriál Krejzovi FTV Prima

    Fotogalerie
    37 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy