Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krutá vražda rodiny šokovala Hořovice: Smutná slova ředitele školy, kam děti chodily

Autor: jel - 
29. února 2024
05:00

V sobotu 24. února otřásla Hořovicemi na Berounsku děsivá zpráva. Maminku Lindu (†33) a její dvě malé děti našli v bytě bez známek života. Pravděpodobně je zavraždil ženin partner Tomáš, který následně spáchal sebevraždu. Otřesná událost obec šokovala. Soustrast pozůstalým vyjádřil i ředitel školy, kam děti chodily, Radek Šumera.

Těla Lindy, chlapce (†7) a děvčátka (†5), našli hasiči v sobotu ve středočeských Hořovicích. Zemřít měli násilnou smrtí, podle všeho je uškrtil právě Tomáš, partner ženy. Toho později policie našla také mrtvého na Břeclavsku. 

U domu, kde k tragédii došlo, už vzniklo pietní místo. Lidé zde zapalují svíčky a nechávají tu také plyšové hračky. Soustrast pozůstalým vyjádřila na facebookových stránkách také 1. základní škola Hořovice, kam obě děti chodily.

„S hlubokým smutkem Vám oznamuji, že během minulého týdne došlo k tragickým událostem, při nichž vyhasly dva mladé životy našich žáků,“ napsal ředitel Radek Šumera. „Naše myšlenky jsou v těchto těžkých chvílích s pozůstalými,“ dodal.

Podle jedné ze známých rodiny se Tomáš s Lindou už jednou rozešli a pak se opět dali dohromady. Teď se ale prý jejich vztah znovu chýlil ke konci. Muž měl mít navíc problémy s alkoholem a drogami. Podle webu Extra.cz údajně po vraždách Tomáš žil ještě týden v bytě s mrtvými těly Lindy a dětí.

„Probíhá stále prošetřování, včera proběhla soudní pitva. S ohledem na citlivost vůči pozůstalým a na to, že oběťmi byly i nezletilé děti, nebudeme k případu zveřejňovat bližší informace,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Video  V bytovém domě v Hořovicích byla nalezena tři mrtvá těla.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

janela ( 29. února 2024 10:23 )

Holčička určitě nechodila do základní školy. Druhá tragédie byla, že na chlapce v Oseku u Hořovic spadla konstrukce houpačky. Autor článku si ani nezjistí podrobnosti, když něco píše, jen si přečetl vyjádření ředitele na stránkách školy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání