K incidentu mělo dojít v březnu minulého roku v bytě na Praze 6. Podle obžaloby měl Ladislav B. přijít domů ve špatné náladě po hádce z předchozího dne: „Vstoupil do bytu a na skříňku demonstrativně položil legálně vlastněnou střelnou zbraň. Přistoupil ke své přítelkyni a pokračoval v hádce kvůli domnělé nevěře. Říkal jí, že je špinavá děvka, že doufá, že s dítětem zemře při porodu a dal jí pistoli, ať se zastřelí,“ stojí v obžalobě.

Šokující detaily

To nejhorší ale mělo pro poškozenou dívku teprve nastat. Hádku měl dále stupňovat tím, že poškozenou přimáčkl na zeď a sdělil jí: „Že chce jet za prostitutkami.“ Hádka měla pokračovat i v dalších chvílích v ložnici, kde měl obviněný pokračovat ve své agresi.

Silou ji k sobě přitáhnul, hrubě ji osahával a mačkal prsa se slovy, ‚že ji za trest op*chá do p*dele‘. Následně si naslinil prst, který opakovaně zasunul do jejího análního otvoru, čemuž se poškozená verbálně i fyzicky bránila. Následně poškozenou přetočil na břicho, a zatímco ji držel ruce za zády, druhou rukou poškozenou polil lubrikačním gelem a následně na ní vykonal anální styk a vaginální soulož,“ stojí v obžalobě.

Ani tam se však obžalovaný muž neměl zastavit. „Klekl si vedle ní zasunul jí penis do jejích úst a začal silou tlačit její hlavou proti svému penisu, což u poškozené vyvolalo silný dávící reflex,“ popisuje skutek obžaloba. Až v tuto chvíli měl obžalovaný muž svého jednání zanechat. Obžaloba rovněž zmiňuje, že v důsledku jeho jednání u poškozené dívky došlo k rozvoji posttraumatické stresové poruchy, trpí poruchami spánku, depresivitou, zvýšenou lekavostí a několika dalšími příznaky.

Video
Video se připravuje ...

Trauma spojené se znásilněním může mít dalekosáhlé a velmi vážné následky Videohub

Neplánované početí

Ladislav a poškozená dívka se podle svých slov seznámili v roce 2022, údajně kvůli ní opustil svou stávající ženu se synem. Jedna z mála věcí, na které se bývalí partneři u soudu shodli, byla ta, že se vztah vyvíjel velmi dynamicky. Krátce po seznámení pak mělo přijít první těhotenství. Ohledně něj se už výpovědi bývalých partnerů rozcházejí. Zatímco obžalovaný tvrdil, že bylo chtěné, poškozená dívka u soudu popisovala, jak po ní obžalovaný vyžadoval sex bez ochrany, přesto že jej výslovně upozornila na to, že ovuluje.

Protichůdné výpovědi

Obžalovaný při svém výslechu pak tvrdil, že přesto, že se na těhotenství poškozená dívka údajně těšila, jakmile nastalo, změnila názor. „První problém nastal v létě, kdy poškozená otěhotněla. Dítě, které chtěla, okamžitě zavrhla. Snažil jsem se jí být oporou, ale nakonec jsme se rozhodli, že půjdeme na potrat. Řešili jsme, co udělat pro to, aby se situace neopakovala, aby až znovu otěhotní, aby na to byla připravená,“ vypověděl obžalovaný Ladislav. Koncem roku 2022 pak poškozená dívka otěhotněla podruhé.

Ladislav také popřel všechny skutky, které mu obžaloba klade za vinu. Odmítal, že by byl opilý a popřel, že by s dívkou dělal cokoliv proti její vůli. Hádku pak vysvětlil následujícím způsobem: „Uvědomil jsem si, že se tady snažím pro nějakou paní, která si to nezaslouží. Ona byla náročná od financí až po jiné věci a já už jsem nemohl. Zhroutil jsem se, začal jsem brečet a sám sobě vše vyčítat. Poškozená mě ze začátku utěšovala, já jsem s ní nechtěl nic mít.“

Během hádky podle obžalovaného Ladislava oba chodili různě po bytě. Připustil, že v jeden moment mu nervy ujely: „Jediný konflikt byl u těch dveří, chtěl jsem odejít, ona mi bránila. Chytil jsem jí pod krkem, za to se stydím, ale ona byla těhotná nechtěl jsem do ni strkat,“ vysvětlil Ladislav.

Sex na usmířenou?

To co se odehrálo v posteli, podle všeho vnímal úplně jinak, než poškozená žena. K pohlavnímu styku podle něj došlo, avšak tento akt z její strany prý vnímal jako nabídku k usmíření. „Vypadalo to, že se to uvolní sexem. Já jí začal hladit po zadku stimulovat ji, na to reagovala kladně. Později jsme přešli ke klasickému styku. Mohlo to trvat 20 vteřin, třikrát nebo čtyřikrát jsem přirazil a pak jsme přestali, protože mi dávala najevo, že to nechce. Myslel jsem že jsem zvolil špatnou polohu. Klekl jsem si vedle ní, ona začala společně se mnou provozovat ten orální sex, ale zase to trvalo tak deset vteřin. Já jsem nedokázal vyhodnotit, co po mě chce,“ vysvětloval obžalovaný muž u soudu.

 Anální styk podle něj nikdy neproběhl. Hájil se také tím, že jeho bývalá partnerka údajně hrubější sexuální praktiky vyžadovala: „Vypadá to šíleně, ale měla ráda drsnější sex, to co ona někdy dělala v posteli… ona to opravdu měla ráda,“ vysvětloval soudu.

Překračování hranic

To samé ale tvrdila ve své výpovědi také poškozená žena: „Sexuální život s ním byl neustálé překračování hranic, nechci říct, že by to bylo utrpení. Ve většině případů to bylo v pořádku, ne že by mě někdy během sexu nepřidržel za krk, ale rozhodně jsem to nevyžadovala. Když jsem říkala, že mě při sexu něco bolí, říkal mi, že vydržím víc, než si myslím.“ sdělila poškozená žena u soudu.

Zcela odlišně také popisovala průběh hádky, kterou mělo odstartovat jeho nařčení z nevěry: „Přijel domů a bylo totální peklo, říkal, jak jsem ho zradila a křičel u toho. Já jsem mu říkala že to je sedm let staré, že to je úplný nesmysl. Pak z ničeho nic začal hystericky brečet, to bylo nějaké divadélko, přišla jsem za ním a ptala jsem se ho, co blbne, on mě odstrkoval, ať ho nechám být. On byl viditelně opilý a začal s tím, že jede do města za prostitutkami,“ uvedla poškozená žena.

Samotné sexuální násilí pak popsala podobně, jak stojí v obžalobě. Podotkla, že v průběhu celého aktu jí obviněný Ladislav opakoval, že to má za trest. Státní zástupkyně viní Ladislava B. ze znásilnění, jež zanechalo těžkou újmu na zdraví. Potrestán může být až dvanácti lety vězení, o tom však bude Městský soud v Praze rozhodovat v následujících dnech. Hlavní líčení je nařízeno na celý zbytek týdne, kdy soud vyslechne další svědky.

Fotogalerie
4 fotografie