Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nejdrsnější věznice světa v Salvadoru: Novinář popsal šílené podmínky!

Autor: pma - 
5. března 2024
11:00

Nedaleko salvadorského města Tecoluca se nachází jedno z nejdrsnějších vězení světa. V nápravném zařízení je drženo 12 tisíc členů gangů, komplex ale pojme až čtyřicet tisíc kriminálníků. O tom, jak to uvnitř věznice vypadá, informoval salvadorsky novinář Rubén Diéz. Podle jeho výpovědi každá buňka obsahuje dvě toalety, dvě umyvadla a 80 paland bez matrací!

Salvadorský kriminál CECOT je jedním z nejbrutálnějších míst, kam se vězni mohou dostat. Podle tamního prezidenta Nayiba Bukeleho se z vězení nikdo z tisíců odsouzených na svobodu za svého života již nedostane. „Panuje tam režim maximální bezpečnosti. Není žádný prostor pro návštěvy,“ popsal podmínky státník. 

Do nápravného zařízení se vydal salvadorský novinář Rubén Diéz, který popsal, jak to v kriminálu vypadá. V komplexu, který má pojmout až 40 tisíc trestanců, je v současnosti vězněno na 12 tisíc členů gangů. V důsledku toho tak jednu celu obývá na 80 vězňů. V buňkách jsou podle něj jen čtyřpatrové palandy, dvě umyvadla a dvě toalety. 

Video  V Salvadoru přivezli první trestance do zřejmě největší věznice na světě.  - Twitter: Nayib Bukele
Video se připravuje ...

„Muži nemají ve svých celách nic, co by se dalo použít jako zbraň. I kelímky s vodou jsou jim pod přísným dohledem podávány dovnitř cely zvenčí,“ popsal kriminál Diéz. Futuristicky vyhlížející komplex je sice vybaven jídelnami a prostorem pro sportovní aktivity, ty ale mohou využít pouze dozorci. Ti mají navíc k dispozici velké množství obušků, brokovnic a útočných pušek vysoké ráže.

Novinář také popsal, že někteří z vězňů byli odsouzeni na základě minima předložených důkazů. „Pokud má někdo tetování gangu, je brán jako člen gangu. To je automaticky bráno tak, že daný člověk spáchal vraždu a není potřeba dalších důkazů,“ osvětlil Diéz. 

Drsné podmínky, které v salvadorském vězení panují, znepokojují část veřejnosti. Klidné nejsou ani lidskoprávní organizace. Ty se domnívají, že mezi zatčenými jsou i nevinní, například také kritici salvadorského režimu.

Celebrity-chachacha ( 6. března 2024 13:58 )

A to nemají ani internet ani televize?

y1xcvbnm ( 6. března 2024 13:20 )

Vypadají jako ti naši VIP potetovaní , fuj.

Vendy O ( 6. března 2024 10:52 )

Už to tady bylo 100x, furt dokola. 👎

Uživatel_5576245 ( 6. března 2024 10:50 )

Přesně

Uživatel_5576245 ( 6. března 2024 10:50 )

Přesně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání