Po 18 letech po Taťáně Kuchařové (36) máme konečně další Češku s korunkou Miss World, světové královny krásy, která nepodstoupila jedinou kosmetickou úpravu ani plastiku.

„Mám teď pracovní povinnosti na ostrově Mauricius. Pak musím do Londýna. Domů se dostanu asi za dva týdny,“ svěřila Blesku telefonicky Krystyna. „Na letišti mě budou moci uvítat všichni, kdo mi fandili. Moc vás domů zdravím a děkuji za podporu!“ dodala stručně nová Miss World, která si ještě před odletem z Indie připila s prezidentkou Miss Czech Republic Taťánou Makarenko (34) a kamarádkami, které ji na finále přiletěly podpořit. Pak hned zamířila na ostrov Mauricius.

Taťána Makarenko už ji tam ale nedoprovází. V pondělí se vrátila zpět do Česka a po přebalení kufrů dnes mizí do Egypta s Top 10 finalistkami pro letošní ročník soutěže. „Jsem neskutečně šťastná a pyšná! Věděla jsem, že je Krystyna Pyszková skvělá Miss Czech Republic, ale nyní ví o jejích kvalitách celý svět!“ řekla Blesku prezidentka soutěže.

„Česko má po Taťáně Kuchařové novou Miss World a já nemohu být více šťastnější, že je to právě vítězka mé organizace,“ dodala za Miss Czech Republic Makarenko.

Ta až po dvou dnech od úspěchu své svěřenkyně prozradila fakt, který vyráží dech. „Krystyna měla v době finále Miss World skoro čtyřicítku horečku! Byla pod léky, ale zvládla to dokonale. Klobouk dolů, že to nevzdala,“ dodala pro Blesk Makarenko. „Je to prostě bojovnice,“ rozloučila se.

Kdo je Krystyna?

Rodačka z Třince s mírami 86–59– 89, která v roce 2022 vyhrála Miss Czech Republic, vyrůstala v Praze. Tady teď studuje práva na Univerzitě Karlově, v Rakousku si k tomu ještě přibrala marketing. Ráda maluje, hraje na příčnou flétnu a na housle, jezdí na koni a cvičí.

Baví ji modeling a věnuje se také vlastnímu projektu, který je zaměřený na vzdělávání dětí v Tanzanii, tam také jezdí za dětmi osobně k jejich výuce přispět. Maminka nové Miss World je právnička a její sestra se také věnuje modelingu.

Na domácí scéně se přehlídek neúčastní, nejvíce práce má Krystyna v zahraničí. Letos v lednu se např. blýskla na pařížském týdnu módy, který patří mezi nejprestižnější světové akce. Předváděla pro módního návrháře Zuhaira Murada a na mole se prošla po boku takových hvězd, jako je Naomi Campbellová (53) nebo Candice Swanepoelová (35).

Krátce po vítězství Miss Czech Republic přiznala rozchod přítelem Radkem,jejich vztah trval téměř pět let. „Byly nějaké věci, které mě z jeho strany ve vztahu zklamaly. Snažili jsme se to zachránit, ale dopadlo to, jak to dopadlo. Zůstali jsme kamarádi, co se dá dělat," prozradila tehdy. „Bohužel nastaly nějaké situace, které dospěly k tomu, že jsme se rozešli. Momentálně jsem single. Na druhou stranu mám teď více čas se soustředit na sebe. Čeká mě světová soutěž Miss World, dávám všechnu energii do toho," prozradila tehdy Krystyna pro Super.cz a dnes už víme, že energie, kterou do příprav vložila, se jí skutečně vyplatila.

Hrdá Kuchařová

K vítězství Krystyně pogratulovala i první česká Miss World z roku 2006 Taťána Kuchařová. „Jsem neskutečně hrdá a pyšná. Tahle holka byla od začátku kvalitní. Tušila jsem, že to takhle dopadne. Ať vítá v Miss World Family,“ řekla o víkendu v Showtime na Primě.

„Samozřejmě se mi vrací myšlenky na rok 2006. Český holky jsou výjimečný a zanecháváme obrovskou stopu ve světě,“ dodala Kuchařová.

Video
Video se připravuje ...

Holky na víně: Taťána Kuchařová Videoredakce ženských titulů

Fotogalerie
47 fotografií