Brutální incident, kterým se zabývají pražští policisté, se odedál u stanice MHD Strašnická 28. února před pohárovým derby mezi Spartou a Slavií. „Poškozený krátce před začátkem fotbalového utkání nakupoval v prodejně ve vestibulu stanice metra Strašnická, kdy jej při placení slovně napadl muž stojící za ním ve frontě,“ sdílí policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Mladík prodejnu opustil, aby si počkal na nejbližší tramvajový spoj. To ale netušil, že muž, který jej počastoval nevybíravým slovníkem v prodejně, se za ním vydá. Když jej dostihl, bez váhání a bez důvodu jej silně udeřil pěstí do obličeje. „Poškozený upadl na zem, kde zůstal ležet. Útok byl tak razantní, že útočník pouhou jednou ranou způsobil poškozenému dvojitou frakturu v obličeji,“ uvádí Kropáčová.

Netřeba se dlouze rozmýšlet nad tím, co následovalo. Zatímco mladík skončil v nemocnici, agresor z místa odešel. Z toho důvodu po něm pátrali policisté. A ve středu jej vypátrali. „Díky zveřejnění fotografie v médiích a poznatkům občanů se nám podařilo muže vypátrat,” sdělila Kropáčová. Dotyčnému za ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí až 3 roky ve vězení.