Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5 největších knihomolů zvěrokruhu. Kdo bez knížky nejde ani na záchod?

/
  • Patříte mezi milovníky knih?
    Patříte mezi milovníky knih? (istock.com)
    13. března 2024 ● 06:00

    Někteří lidé extrémně rádi čtou. Říká se jim knihomolové, bibliofilové a tak podobně. Možná mezi ně patříte i vy. Čtete všude. V tramvaji, ve vlaku i autobuse, o přestávkách ve škole, ve frontě na jídlo, při jídle u stolu, doma ve vaně nebo třeba na záchodě. Která znamení milují knihy a ráda se noří do tajuplných či dobrodružných příběhů, které je odvádějí od reality? Seznamte se s pěti znameními zvěrokruhu, která se bez knížky neobejdou. Lidé narození v těchto znameních rádi s knihou v posteli i usínají.

    Třeba i daleko raději než v objetí s partnerem či partnerkou.

  • 1.

    Blíženec 22. 5. - 21. 6.

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Jestli je někdo opravdovým knihomolem, který nedělá nic jiného, než čte, jsou to Blíženci. Odmalička rádi vstřebávají informace a zvídavě je vyhledávají. Zajímat je může nejen svět knihoven, knihkupectví a antikvariátů, ale také různých informačních technologií a rádi získávají vědomosti i na internetu. Blíženci se obvykle brzy naučí mluvit i číst, mívají spoustu otázek a později intelektuální zájmy, takže to, co čtou, nemusí být zrovna červená knihovna, ale často se pídí po informacích z naučných knih. Pro Blížence nezůstane žádný nápis nepřečtený, čtou automaticky všechno to, co vidí, třeba popisky na různých produktech a podobně. Jejich potřeba čtení a získávání informací je vysoká. Nejvíce je zajímají odborné knihy, sci-fi, fantasy nebo detektivky.

  • 2.

    Rak 22. 6. - 22. 7.

    Kdo bude v květnu náchylnější k hádkám podle znamení zvěrokruhu?
    Autor: iStock
    Raci patří mezi milovníky starých knih a antikvariátů. Jejich cílem není ani tak získávání informací, jako je tomu u Blíženců, ale spíše touha po romantických příbězích, dávných časech, potřeba něco prožít mimo často tíživou realitu. Raci milují historické romány, romantické příběhy, naučné psychologické nebo ezoterické knihy, duchovní literaturu či klasiku. Čtou rádi večer v posteli, nebo si dělají ze čtení rituály. Baví je třeba sedět v kavárnách, popíjet svou oblíbenou kávu či čaj a u toho si číst, případně si k tomu dát i nějakou tu sladkost. Raci si dlouho pamatují to, co si přečtou, získané informace uchovávají a příběhy silně emočně prožívají.

  • 3.

    Panna 23. 8. - 22. 9.

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Také Panny bývají velkými čtenáři, a to nejen ženy, ale i muži, kteří mají své specifické tematické okruhy, které je zajímají. Panny jsou obvykle analytické či vědecké typy, proto rády vyhledávají kvalitní naučnou literaturu, milují ale také klasiku, historii, detektivky, thrillery, válečné romány nebo i humoristické romány. Na vyloženě romantické příběhy nebo červenou knihovnu si příliš nepotrpí, ale načapat je můžete i u hororů a krváků či románů z lékařského prostředí. Panny též milují seberozvoj a duchovní literaturu, rády čtou na záchodě nebo o přestávkách v práci i dopravních prostředcích.

  • 4.

    Váhy 23. 9. - 23. 10.

    Čtyři znamení zvěrokruhu čeká jaro plné romantiky
    Autor: iStock
    Váhy mají velice rády nejrůznější příručky a návody na šťastný život, seberozvoj a duchovní literaturu, ale také detektivky nebo vyloženě červenou knihovnu. Milují romantické příběhy, které dobře dopadnou. Zajímají je hlavně knihy, kde se řeší vztahy nebo romány z luxusního a bohatého prostředí, to si každá Váha ráda vychutná. Baví je ale také psychologie nebo celospolečenské otázky, takže i vhodná naučná literatura intelektuálně založené Váhy potěší. Ocení i humoristické romány.

  • 5.

    Štír 24. 10. - 22. 11.

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Štíři se rádi noří do severských detektivek a tajuplných duchařských příběhů, nevadí jim ani drsné kriminálky nebo pořádné horory. Rádi také čtou o přírodě, válečné romány, zaujmout je může i okultní literatura. Štír potřebuje na čtení klid a patřičné soustředění, takže nejraději čte doma v soukromí, případě v čajovně nebo vyloženě v lese, třeba v hamace zavěšené mezi stromy.

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz