Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump chválil Hitlera i Kima, šokuje bývalý zaměstnanec. Co říkal o Putinovi?

Autor: DVL - 
24. března 2024
16:30

Bývalý šéf kanceláře Donalda Trumpa tvrdí, že Trump velebil Hitlera, Putina i Kim Čong-una. Výpověď poskytl americkému novináři zpravodajství CNN Jimovi Sciuttovi. Tehdejší prezident „si myslel, že Putin je v pořádku a Kim je v pořádku“ a že Adolf Hitler „udělal nějaké dobré věci“. Informoval o tom zpravodajský kanál Sky News a internetový zpravodajský portál The Times of Israel.

Donald Trump velebil Hitlera, Putina a Kim Čong-una, tvrdí bývalý šéf jeho kanceláře. Bývalý prezident například řekl, že Adolf Hitler „udělal nějaké dobré věci“ a velebil Vladimira Putina při více než jedné příležitosti během svého úřadování v Bílém domě, tvrdí bývalý zaměstnanec.

Trump, který nyní usiluje podruhé o prezidentské křeslo, také opakovaně obdivoval severokorejského diktátora Kim Čong-una, stojí v nové knize, jejíž úryvek byl zveřejněn v úterý.

Americký generál ve výslužbě John F. Kelly, který se stal nejdéle sloužícím šéfem kanceláře exprezidenta, to sdělil v chystané knize Jima Sciutta, který je novinářem amerického zpravodajství CNN. Kelly uvedl, že tehdejší prezident „si myslel, že Putin je v pořádku a Kim je v pořádku“. Kromě něj se podobným způsobem vyjádřili i ostatní zaměstnanci exprezidenta.

Jak Trump chválil Hitlera

Kelly také dodal, že Trumpovy výroky jsou důsledkem jeho touhy mít stejnou moc jako zmínění vůdci. Když byl v roce 2016 zvolen prezidentem, bývalý šéf kanceláře novináři řekl: „Byl šokován, že nemá pravomoci diktátorského typu… díval se na Putina a Si Ťin-pchinga a toho magora ze Severní Koreje jako na lidi, kteří byli jako on, co se týče toho být silným chlapem."

„V žádném případě to není žádný tvrďák, ale ve skutečnosti právě naopak. Ale on si to tak představuje,“ dodal Kelly.

Zmínil také konverzace, které spolu vedli o Hitlerovi. „Trump řekl: ‚No ale Hitler udělal nějaké dobré věci.‘ A já jsem řekl: ‚Jo a co?‘ A on odpověděl: ‚No, Hitler obnovil ekonomiku.‘ Ale co udělal s obnovenou ekonomikou? Obrátil to proti svým vlastním lidem a proti světu. Pak jsem odpověděl: ‚Pane, o tom chlapovi nikdy nemůžete říct nic dobrého. Nic.‘“

Trump si prý také posteskl, že jeho zaměstnanci nejsou vůči němu tolik loajální, jako bývali zaměstnanci Hitlera.

Během svého prezidentského úřadu se několikrát potkal a hovořil s Vladimirem Putinem i Kim Čong-unem. Veřejně vychvaloval ruského prezidenta jako „velmi, velmi silného“ a dříve se ho zastal ohledně tvrzení CIA, že se Rusko vměšuje do amerických voleb. Tehdy řekl, že Putinovi věří, když tvrdí, že to není pravda, ale svůj názor změnil na druhý den.

Video  Bývalý prezident USA Donald Trump si u soudu vyslechl obvinění z více než 30 trestných činů. (4.4.2023)  - Reuters
Video se připravuje ...

milan59 ( 25. března 2024 09:28 )

Jejda jejda on to sdělil do médií teprve nyní?? Joo ahá on se vlastně Trump chystá do voleb !!

profano ( 24. března 2024 19:31 )

Obdivoval Kima, který si s ním vytřel kaďák.🤣🤡🤡

Zobrazit celou diskusi