První rodina žila ve Znojmě – rázná Martina (36), jež byla na mateřské dovolené, její partner Vašek (28), stavební dělník, a jejich syn Vašík (2). Druhá partnerka, shodou okolností také Martina (30), která do jejich domácnosti přišla, to měla jako dovolenou. I proto, že se ukázala jako poměrně neschopná osoba, která nezvládla ani uvařit, a tak vše včetně péče o batole zajišťoval Vašek. Když navíc náhradní maminka viděla, jak šťastné mohou některé páry být, neustále plakala, stěžovala si a nic ji nebavilo, ačkoliv se ji Vašek snažil rozveselit různými výlety.

Martina ze Znojma šla do obce Nový Dvůr v Plzeňském kraji, kde se stala na 10 dní partnerkou Milanovi (49), dělníkovi, jenž poprvé v životě rok pracuje, a čtyřem dětem – jejich společným ratolestem Leontýně (7), Leonovi (6) a Martinovi (4) – a Martinině dceři Páje (9) z předchozího vztahu. Kromě toho měl Milan ještě dalších pět dětí, ty se ale Výměny neúčastnily. Což ovšem dočasné partnerce rozhodně nevadilo, protože i tak měla s rozjívenými dětmi, z nichž některé trpěly hyperaktivitou a malá Pája dokonce slabší retardací spojenou s agresí, co dělat.

Děti venku běhají nahaté

„Byl to jeden z nejhorších zážitků v mém životě,“ prohlásí pak Martina ze Znojma. Dětí, o které se po dobu Výměny starala, jí bylo líto, protože vyrůstaly v prostředí, které jejich výchově neprospívalo. „Ony jsou zanedbaný, chovají se jako zvířátka. Slyšela jsem, že tam údajně běhají i nahatý ven... Já s nimi ven nešla, neměly boty, bundy, nic. Ale tatínkovi je to jedno, mamince je to jedno...,“ krčila rameny. „Člověk by měl mít dětí, kolik zvládne. Ne kvůli sociálním dávkám, pak se o ně neumějí postarat.“

Chystá se svatba!

O druhé mamince nemá nejlepší mínění. „Já bych jí chtěla podat pomocnou ruku, ale mám zpětnou vazbu z toho místa, od lidí, že je to pořád stejný, pořád šílený. Ona z toho sama nevyjde, nemá na to ani sílu, ani inteligenční kapacitu. Neříkám, že je hloupá, ale jak vyrůstala v dětském domově, tak nemá ty vazby. Ale asi by potřebovala odbornou pomoc,“ uzavřela s tím, že natáčení u nich doma žádné novinky nepřineslo – kromě toho, že ona sama už doma tolik nekřičí. Aktuálně chystají s Vaškem svatbu, na tu půjdou peníze, které dostali jako honorář za natáčení.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Milan rozumuje a zbavuje děti vší. TV Nova

Švábi i vši jsou minulostí?

Na druhé straně Martina z Nového Dvora tvrdí, že u nich doma došlo k mnoha změnám. Ta viditelná na první pohled, tedy švábi v kuchyni, kteří tam byli, jak se Milan hájil, po bývalých majitelích (v bytě však žijí už třetím rokem...), je už netrápí. „A ty vši, jak děti měly, taky už nemají. A jsou sice hyperaktivní, to nikdo neovlivní, ale trochu se zklidnily,“ dušovala se Martina s určitým odstupem času od natáčení. Z odměny za Výměnu vrátili peníze „jednomu Rusákovi, co jim půjčil“, dali je na spravení rozbitého auta, pohřeb Milanovy maminky a dětem, co bylo potřeba. 

Na Martinina partnera vyplavalo, že většinu své výplaty dává do hracích automatů. Ještě se kasal, že jsou to jeho peníze, a tak si s nimi může dělat, co chce. Ale to už prý také nedělá. „Já jsem mu dala na výběr, ať si vybere automaty, nebo rodinu. Tak řekl, že má radši nás, že se bojí, že o nás přijde,“ vysvětlila Martina. Milan jí přitom v závěru pořadu mezi osmi očima řekl, že by se měli rozejít. To se ale nestalo. „Protože mi ho přišlo líto, kdybych ho nechala, tak on nemá kam jít. A je to otec mých dětí...“

Fotogalerie
31 fotografií