Budoucnost fotografie

Při designu modelu X100 Pro byl na kvalitu fotografování kladen skutečně maximální důraz. Na vývoji se opět podíleli experti z proslulé optické společnosti ZEISS a jejich know-how se promítá v posunu některých fotografických technologií. Smartphone je vybaven palcovým hlavním fotoaparátem, inovativním teleobjektivem ZEISS APO s technologií plovoucí čočky a superširokoúhlým fotoaparátem (a samozřejmě taky přední selfie kamerou). Spolehnout se na něj můžete i za zhoršených světelných podmínek, při pořizování portrétů nebo při focení z velké blízkosti nebo vzdálenosti.

Autor: vivo

Teleobjektiv ZEISS APO používá inovativní technologii plovoucích čoček. Co si pod tím ale v praxi představit? Nová technologie vyvinutá ve spolupráci se ZEISS umožňuje plynulé úpravy vzdálenosti jednotlivých čoček v systému podobnému periskopu. Vivo X100 Pro se tak dokáže velmi inteligentně přizpůsobovat podmínkám, do nejmenších detailů ladit kvalitu fotografií z teleobjektivu a otevírá i možnosti většího zoomu.

Typickým problémem nekvalitní fotografie je také kombinace šumu a artefaktů. Těm dokáže zabránit další paleta prvků, které smartphone nabízí. Nežádoucí odlesky odfiltruje povrchová úprava ZEISS T* Coating, šum zase vysoce kvalitní stabilizace obrazu.

Paleta pro každého fotografického umělce

Jen hardware ale v dnešní době nestačí. Nové vivo X100 Pro majitelům a zájemcům o kvalitní fotografii nabízí také optimální podmínky a pomoc při zachytávání každého zajímavého momentu. Na míru vyvinutý obrazový čip V3 pomocí algoritmů dolaďuje každý detail a umožňuje pořizovat 4K portrétová videa s filmovým dojmem vysunutím objektu do popředí.

Autor: vivo

To je ale jen jeden z mnoha zajímavých režimů, které telefon nabízí. Režim Telephoto Sunshot automaticky rozpozná situaci zapadajícího nebo vycházejícího slunce a umožní vám jednoduše zachytit romantické teplé barvy červeného kotouče. Fotografické režimy dále umožňují pořizovat efektní makro snímky, úžasně zaznamenávat noční panoramata nebo přibližovat objekty, které se pouhým okem jeví prakticky neviditelné.

Speciální péči pak dostaly portréty. Jejich milovníci si mohou vyhrát s širokou nabídkou ohniskových vzdáleností pro různé příležitosti. Od kreativních 24 mm až po detailních 100 mm. Nabídka bokeh rozostření pak dodá každému snímku profesionální a kreativní dojem. To vše otevírá svět špičkové fotografie i laikům.

Vivo X100 Pro je navíc komplexním balíčkem špičkových technologií, vysokého výkonu, výdrže, odolnosti a luxusního designu, který uspokojí i ty nejnáročnější uživatele.