Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Proč nemají ženy chuť na sex? Tohle je 5 skutečných příčin!

  • Proč nemají ženy chuť na sex? Tohle je 5 skutečných příčin!
    18. března 2024 | 06:00

    Žena, jakožto citlivá bytost, na rozdíl od mnohých mužů, pro své uspokojení potřebuje mít psychickou a citovou část sebe během sexu vyřešenou. Jen tak častokrát dokáže být v posteli vyrovnaná, sebevědomá a uspokojená. Pokud jí jedna z těchto částí chybí, nechává milování s partnerem raději na jindy.

    Je obecně jasné, že frekvence sexuálních kontaktů a touha po nich obvykle v dlouhodobém vztahu klesá, ale většinou ne tak, aby úplně vymizely. „I o sex v páru a jeho zachování je potřeba pečovat,“ shoduje se MUDr. Pavel Turčan se sexkoučkou Julií Gaiou Poupětovou. Ženská „bolest hlavy“ je fenomén, který už se stal námětem mnoha vtipů. Dále podle nejnovějšího on-line průzkumu 1 000 žen a přibližně 40 % z nich se přiznalo ke lži s délkou svého menstruačního cyklu. Zajímavé je, že mužům to nepřipadalo divné, když žena místo jednoho týdne menstruovala dva až tři týdny vkuse. V čem se však ve skutečnosti skrývá příčina toho, že ženy nemají na sex náladu? Důvodů může být hned několik, stejně jako jejich výmluv v podobě „jsem unavená“, “není mi dobře“, „mám moc práce“.

  • Časté pití alkoholu

    S malou mírou alkoholu se chuť na sex posiluje. To ale určitě neplatí při té míře větší. Když se to s ním totiž přežene, tak má alkohol právě opačný účinek. Pokud žena chodí často na různé akce, není se čemu divit, že s mužem nechce v posteli nic mít. Rozhozený režim a kocovina způsobí to, že žena bude mít k sexu spíše odpor, než aby po něm toužila.

    Video: Pornoherečka radí: Osvědčená rajcovní překvapení, která ho posadí na zadek

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: BPŽ

  • Muž je sobec

    Jestliže muž bere sex jen jako uvolnění po náročném dni, tak se na partnerku nenapojí. Když se totiž muž snaží co nejrychleji dosáhnout jen svého cíle, tak žena vycítí, že je využívaná, a o sex tím pádem ztrácí zájem. Muž by měl v posteli myslet i na svoji partnerku a naučit se prožívat s ní vášeň a lásku i při sexu, čímž jejich nejen sexuální vztah oživí.

  • Málo odpočinku

    Pokud má žena hodně práce, málo odpočinku a omezuje spánek, tak za krátkou dobu se to na ní podepíše velkou únavou, nachlazením a nechutí k sexu. Muž by si s ní měl promluvit o tom, zda jí může s něčím například v domácnosti pomoct. Jestliže bude odpočinutá, tak je zřejmé, že se její přístup k milování změní.

    Tip: Sex po delší pauze se trochu podobá prvnímu milování a mělo by se s ním tak i zacházet. Proto delší předehra plná něžností a polibků bude v takovém případě rozhodně na místě.

  • Nelíbí se sama sobě, a nevěří si

    Pokud se žena nemá ráda a nelíbí se sama sobě, potom si nepřipadá přitažlivá a sex si nedokáže užít. Ženy zkrátka občas mají období, kdy se sami sobě nelíbí, ač jsou krásné. V takových dnech potřebují svého partnera, který je ujistí a dodá jim sebevědomí, ale zároveň jim nechá i čas samu pro sebe.

  • Léky a hormony

    Některé léky mohou ženám zamávat s hormony natolik, že je najednou přejde chuť na jakoukoliv sexuální aktivitu. Je potřeba zjistit, jaké prášky žena užívá, a podle toho můžeme rozpoznat, zda má právě kvůli jistému léku, snížené libido.

  • Co se stane se vztahem bez sexu?

    Čím déle je pár bez sexu, tím se prohlubuje jejich odcizení, bez ohledu na důvod, proč spolu už nechtějí spát. Společně s erotikou totiž vyprchává i intimita a jednoho dne tak můžete zjistit, že máte pocit, že vlastně bydlíte se svým sourozencem. Vzájemný dotek pak může vyvolat až pocity znechucení.

    Věděli jste, že…

    Pokud žena trpí hormonální nerovnováhou, znamená to, že si neužívá svého ženství, ale ve většině případů se snaží chovat jako muž.

Autor: Monika Vráblíková
Klíčová slova:  sex, láska a vztahy
Diskuse ke článku
.