Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vyhrocená superdebata na Slovensku: Rusko není agresor, blouznil kandidát. Moderátoři napomínali

Autor: ČTK, Mii - 
21. března 2024
10:04

Poslední debatu před sobotním prvním kolem prezidentských voleb na Slovensku provázelo vzájemné vymezování se dvou nejpopulárnějších kandidátů na funkci hlavy státu. Diskuse se zúčastnilo všech deset uchazečů, z nichž málo populární Róbert Švec před závěrem debaty oznámil odstoupení z voleb. Švec zároveň podpořil třetího nejoblíbenějšího kandidáta a exministra spravedlnosti Štefana Harabina, který opakoval své proruské názory včetně odmítání protiruských sankcí. Překvapil například vyjádřením, že Rusko podle něj není agresor.

„Slovensko žije ve složité době, přeji si usmíření společnosti,“ řekl v televizní diskusi veřejnoprávního RTVS favorit voleb, předseda parlamentu a vládní strany Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) Peter Pellegrini. Ten v kampani vsadil na heslo „Slovensko už potřebuje klid“. Uvedl rovněž, že Slovensko nesmí být „přitakávačem“ velkých zemí.

Pellegrini odmítl názory svého hlavního soupeře v prezidentské volbě, exministra zahraničí Ivana Korčoka, který mluví o hlavě státu jako o protiváze vládní moci.

lucka čermáková ( 22. března 2024 03:42 )

Největší agresoři jsou amíci

lucka čermáková ( 22. března 2024 03:41 )

Největší agresoři jsou amíci

krtekaorel ( 22. března 2024 00:33 )

Blouzni akorat tak Bleskaci a bohuzel i par zakomplexovanych ctenaru blesku tady na diskuzi.

krtekaorel ( 22. března 2024 00:29 )

panpate ( 21. března 2024 23:44 )

Hlavně mají strach, protože po skončení války si je najde spravedlnost. Ti významější budo postaveni před válečný tribunál (ukr.nac. chunta, fialoví podporovatelé terorismu) a pěšáci budou trestáni bez soudu

Zobrazit celou diskusi