Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lupič s pistolí ohrožoval obsluhu benzinky: Ujel v kradeném autě, ale daleko se nedostal

Autor: rv - 
21. března 2024
15:09

Kradeným autem si na benzinku v Dubenci na Příbramsku přijel natankovat mladík (21). Místo placení vytáhl na obsluhu pistoli. Za několik hodin už vše vysvětloval policistům. Skončil ve vazbě.  

Do kradeného citroënu natankoval plnou, přibral několik krabiček cigaret a oznámil, že platí kartou. Najednou ale zboží popadl a hnal se zpět do auta. Obsluha za drzounem vyběhla, se zlou se ale potázala.

Video  Policisté dopadli lupiče, který se zbraní ohrožoval obsluhu benzinky, ujížděl v kradeném autě.  - PČR
Video se připravuje ...

„Muž se již k placení neměl, vytáhl zbraň, kterou obsluhu ohrožoval, a se slovy, ať to nechá být, z místa bez zaplacení odjel,“ popsal policejní mluvčí Pavel Truxa. Lupič to vzal po dálnici D4 směrem na jižní Čechy.

Tam také po několika hodinách spadla klec. V kradeném autě ho na dálnici D3 stopla policejní hlídka z oddělení Chotoviny. Muž se přiznal, že zbraň cestou vyhodil do rybníka. „Tam ji následně policejní potápěči skutečně nalezli. Jednalo se o plynovou pistoli,“ uvedl mluvčí.

Navíc se ukázalo, že výtečník už den před incidentem na benzince ujížděl s kradeným vozem policistům na Berounsku. Soud mladíka poslal do vazby, za loupež mu hrozí až 10 let v base.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání