Na setkání fanoušků komiksů, filmů a seriálů, kostýmů, videoher i společenských her nebo knih a obrazů přijedou i další hosté. „V seznamu hostů přibyla i další jména. Ať už je to Paul McGillion, Dr. Carson Beckett z Hvězdné brány: Atlantida, či třeba Brendan Wayne, představitel postavy Dina Djarina v oceněném Disney+ seriálu Mandalorian, kterou si také zopakuje v očekávaném filmu. Nechci zapomenout také na herce spojeného se všemi epizodami Červeného trpaslíka, tedy na Craiga Charlese. A v neposlední řadě je to jedinečný Bobby Ewing z Dallasu, tedy Patrick Duffy,“ uvedl Václav Pravda, který je programovým ředitelem festivalu.

Program dále mimo jiné nabídne vystoupení Dany Drábové, která dokáže propojit informace o jaderné energii v souvislostech s komiksovým světem, nebo expozici Armády ČR. Již dříve pořadatelé pátého ročníku sdělili, že přijede britský herec Chris Barrie, rodným jménem Christopher Jonathan Brown, který se nejvíce proslavil ztvárněním role Arnolda Rimmera v kultovním seriálu Červený trpaslík. Na Comic-Con Prague se také znovu vrátí David Nykl, kanadský herec českého původu, dnes známý především jako Dr. Radek Zelenka z televizního seriálu Stargate Atlantis.

Velkolepá socha z lega

K zážitku fanoušků přispěje i čtyřtunová socha Všemocného Bowsera postavená z 663 900 kostek Lega. Monumentální dílo měřící 4,3 metru vzniklo v kladenské továrně Lego Group a disponuje pohyblivými pažemi, hlavou a zvukovými efekty. „Máme velkou radost, že se nám podařilo sochu dojednat. Je to možné až letos, kdy poprvé využíváme halu A, což je jediné místo, které tuto sochu pojme,“ podotkl Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, která akci spolupořádá.

Loňský Comic-Con Prague, který se podobně jako ten předchozí konal v pražské hale O2 universum, navštívilo přes 20 000 lidí. První podobné setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih se konalo v USA v roce 1970.

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Comic-Conu a Červeného trpaslíka Norman Lovett: Budete se divit, kam v Praze vyrazí! Pavlína Horáková

Fotogalerie
18 fotografií