Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rakušan na dalším videu ze šatny STAN: „Lidi nám nadávaj, ale některý nám i fanděj“

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
25. března 2024
09:54

Vicepremiér a šéf STAN Vít Rakušan vystoupil na dalším videu ze sportovní šatny. Po prvním videu s hláškami typu „pánové, tohle nebylo dobrý“ a „lidi vůbec nerozumí tomu, co děláme“ tentokrát otočil. „Pánové, tohle nebylo špatný,“ apeluje tentokrát na svůj tým Rakušan, kterého v pondělí čeká další debata Bez cenzury, tentokrát v Havířově.

„Pánové, tohle nebylo špatný. Lidi nám nadávaj, ale některý nám i fanděj. Má to smysl. A já nemůžu bejt jediněj, kdo hraje vepředu. Potřebujeme posilu,“ říká Rakušan na novém videu z volejbalové šatny.

„Je patrné, že do svého marketingového týmu Starostové získali opravdové profesionály, kteří mají promyšlených několik kroků dopředu. Poslední video není nějakou zbrklou reakcí, ale promyšleným krokem zakončujícím povedenou kampaň,“ řekl Blesku politický analytik Marek Chytráček. 

„Tuto část kampaně vzal předseda Vít Rakušan takzvaně na sebe, podařilo se mu vyvolat pozitivní i negativní pozornost a komentáře,“ pokračoval Chytráček. „Na začátku března Starostové představili program a kandidátku k evropským volbám, místo Rakušana teď budou logicky dostávat prostor především Jan Farský a Danuše Nerudová. Sportovní terminologií za ně Rakušan tak trochu odvedl černou práci, oni teď z toho mohou těžit,“ dodal. 

Ani tentokrát nechybí na závěr otázka: „A řekls mu to?“, která v prvním videu mířila na předsedu vlády Petra Fialu (ODS). „Starostové si ze sebe dokonce dokázali udělat i legraci narážkou na předchozí kontroverzní výpad proti premiéru Fialovi. Tentokrát se zaměřují čistě sami na sebe. Na rozdíl od ostatních vládních stran se o nich mluví,“ vysvětluje Chytráček. 

Video navazuje na první počin STAN, který vzbudil pořádný rozruch. Rakušan v něm burcoval členy svého týmu slovy: „Pánové, tohle nebylo dobrý. Lidi na nás koukají a vůbec nerozumí tomu, co děláme. Zbytečně taktizujeme, hrajeme při zdi. Důvěru mnohých jsme zklamali, jen abychom zůstali ve hře. Přistupovali jsme na kompromisy. Je nejvyšší čas to změnit a vrátit se k tomu, proč jsme to vůbec začali dělat.“

První video tak vzbudilo spekulace o atmosféře ve vládní pětikoalici. Zvlášť, když Rakušan apeloval na opuštění politického taktizování a na to, že je čas přestat se zbytečnými kompromisy a začít dělat to, co je správné. Premiér Fiala tehdy reagoval slovy o tom, že cestu kompromisů a vzájemné dohody považuje za jedinou možnou.

Video  Vít Rakušan zveřejnil na síti X video o komunikaci.  - Twitter Víta Rakušana
Video se připravuje ...

Antifiala ( 25. března 2024 21:38 )

Blbuše z Brna si našla pěkného grázla za kamaráda. Už má taky šifrovanej telefon?

seng ( 25. března 2024 18:40 )

Trapný politik,který kvůli popularitě akorát dělá estradu. Jezdí po republice po sálech, aby se zviditelnil, jako když se prodávaly hrnce.

Dana Nagyova ( 25. března 2024 16:05 )

Vymohl si ministerstvo vnitra, aby si mohl delat co chce.Jeho přezdívka Vita Korleone,je trefna. Ty jeho vyjezdy po mestech a jeho debaty, nejsou pro obcany, ale jen k jeho zviditelneni.urcite se mu jeste bude jeho kodovany telefon hodit.

Uživatel_5614978 ( 25. března 2024 13:47 )

Je mi na zvracení. Tohleto chce být presidentem?

Miloslav Podhola ( 25. března 2024 13:46 )

Teď už jen čeká, až jim dá volebni právo v ČR.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa