Anne Hathawayová, kterou si svět zamiloval ještě předtím, než dostala Oscara za svůj dojemný výkon v muzikálu Bídníci, a to díky hlavní roli v romantické komedii Deník princezny, otevřela fanouškům své srdce. Promluvila totiž o potratu, který před lety prodělala. Jisté problémy s plodností naznačila sice již v příspěvku na instagramu v roce 2019, kdy zmínila procházení si „peklem neplodnosti a početí“, o pět let později potvrdila, že přišla o miminko.

„Napoprvé mi to nevyšlo. Hrála jsem divadlo a každou noc jsem musela rodit na jevišti,“ prozradila pro magazín Vanity Fair. V té době vystupovala ve hře nazvané Grounded, kde ztvárňovala postavu stíhací pilotky v americkém letectvu, která nečekaně otěhotní a je donucena přestat létat. Ačkoli není jasné, kdy přesně k Anninu potratu došlo, tak hra, kterou napsal uznávaný dramatik George Brant, se hrála šest týdnů na jaře roku 2015. K této smutné události tedy muselo dojít zhruba v té době.

Video
Video se připravuje ...

Anne Hathaway ve hvězdně obsazené komedii Debbie a její parťačky Vertical Ent.

„Bylo toho na mě příliš mnoho, být na podiu a předstírat, že je všechno v pořádku. Je opravdu těžké něco tolik chtít a přemýšlet, jestli neděláte něco špatně,“ posteskla si sympatická brunetka, co se v roce 2012 provdala za svého hereckého kolegu Adama Shulmana (42). Ačkoliv se Anne snaží svůj soukromý, rodinný život udržet co nejvíce pod pokličkou, ví se, že je dnes maminkou dvou synků - Jonathana (8) a Jacka (4). Jejich tvářičky prozatím herečtí manželé skrývají.

I proto je takovým překvapením, že se Hathawayová rozhodla o své zkušenosti veřejně mluvit - jak ale sama uvedla, udělala to poté, co získala pocit, že nedostatek informací o potratech vede k tomu, že se ženy cítí „izolovány“ a zbytečně sebe samotné obviňují. Snad tím skutečně podpoří i ostatní ženy, které si podobně bolestivým obdobím prošly... anebo si jím aktuálně procházejí. Anne je ostatně důkazem, že se nakonec může „zadařit“. A ne jednou!

Fotogalerie
44 fotografií