Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Když se splaší mustang: Muž slavil kulatiny, zážitkovou jízdu změnil v horor

Autor: rv - 
26. března 2024
13:01

Narozeninovou oslavu si v Hradci Králové čerstvý padesátník užil tak, že na ni on ani jeho okolí nezapomene. Zážitkovou jízdu sporťákem Ford Mustang změnil z atraktivního dárku ve zlý sen. Muž s omezenou svéprávností, který nikdy neměl řidičák, využil nabídky sednout za volant. Pak se mustang splašil…

Kuriózní nehoda se odehrála nedaleko nákupních center v jedné části městského okruhu, místními zvaného Gočárův. Oslavenec měl na čerpací stanici nasednout do žlutého sporťáku jako spolujezdec a užít si svezení. Poobědval, pokrm zapil pivem, zazdil panákem rumu a vyrazil vstříc adrenalinu.

Video  Muž (50) s omezenou svéprávností a bez řidičáku boural s mustangem při zážitkové jízdě v Hradci Králové.  - PČR
Video se připravuje ...

„Jelikož mu prý bylo nabídnuto řídit auto, sedl za volant,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Tam ale vůbec neměl co dělat, posílený alkoholem, bez papírů, zato s omezenou svéprávností. Nicméně ani chvíli nezaváhal a už se jelo. A že to byla jízda!

Hřebec ve smyku

„Řidič mustangu divoce vyjel z ulice Pilnáčkova do křižovatky na červený signál, vjel do trasy vozu Renault Mégane, který se rozjížděl na zelenou a aby se vyhnul střetu, musel prudce zabrzdit,“ popsala začátek narozeninové estrády mluvčí.

Mustang ve snaze šoféra vyhodit ze sedla šel do smyku. „Najel na travnatý ostrůvek, kde porazil dopravní značku. Následně se ve smyku otočil zpět a zezadu narazil do megana, jehož řidiče předtím omezil při průjezdu křižovatkou,“ doplnila Kormošová. Nešťastník v meganu se tak bouračce stejně nevyhnul.

Čtyři kousky naráz

Padesátník tak během několika vteřin zvládl hned čtyři přestupky naráz.  „Jízda na červenou, nepřizpůsobení rychlosti, jízda bez řidičského oprávnění a alkohol za volantem. Zda se ještě někdo další dopustil nějakého protiprávního jednání je předmětem dalšího šetření,“ doplnila mluvčí.

Nebohý řidič meganu se choval zodpovědně, nenadýchal, stejně mu to nebylo v konečném důsledku nic platné. Škoda na jeho autě je odhadnutá na 50 tisíc. Poškození mustangu je výrazně dražší, odhadem za 200 tisíc korun. Naštěstí nikdo neutrpěl zranění. Kuriózním případem se policisté dále zabývají.

bullshit ( 27. března 2024 08:37 )

Zatím se vyšetřuje. Tak mu asi někdo auto půjčil nebo ho ukradl?. Měl spolujezdce...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání